İSTANBUL

Saraçhane'deki başkanlık binasında düzenlenen bayramlaşma töreni öncesi Büyükşehir Belediyesi'nce alınan Kurban Bayramı önlemleri hakkında bilgi veren Topbaş, bayramın hayırlar getirmesini diledi.

Dargınlıkların ortadan kalktığı, insanların güzelliklerde buluştuğu, huzur ve barışa vesile olan bir bayram olması temennisinde bulunan Topbaş, bayramların, toplumsal bağları güçlendiren, duyguları geliştiren önemli zaman dilimleri olduğunu aktardı.

Topbaş, bayram süresince belediye çalışanlarının görevlerini sürdüreceğine dikkati çekerek, "Bizler esasında belediye çalışanları olarak bayram yapmıyoruz, yaptırıyoruz. Şehrimizde yaşayan insanlarımızın huzur, barış ve mutluluk içerisinde bayram yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu yıl 500 noktada kurban satışı yapıldığını kaydeden Topbaş, 121 noktada ise kesimhane olduğunu dile getirdi.

Topbaş, bayramda belediye meclisi kararıyla tüm toplu taşıma araçlarının yüzde 50 indirimli olacağını, otobüs, şehir hatları, metro ve tramvayların yanı sıra diğer tüm toplu taşıma araçlarından indirimli faydalanılabileceğini, İSPARK bünyesindeki 500 otoparkın da 2 gün boyunca ücretsiz olacağını söyledi.

Kadir Topbaş ayrıca gerekli durumlarda toplu ulaşımda ek seferler düzenlenebileceğini bildirdi.

Bayram sonrası için birçok yeni proje olduğuna da işaret eden Topbaş, "Taksim Meydanı'nın yeniden düzenlenmesiyle ilgili, 8 aylık kurul sürecinden sonra aldığımız yetkilerle, bayram sonrasında çalışmalar başlayacak" ifadesini kullandı.

Metroda bir süre önce yaşanan kazaya da değinen Topbaş, konuyla ilgili detaylı bilgiyi aldıklarını belirterek, "Yargıya intikal etmiş, üzerinde çalışmalar yapılıyor. Tetkik raporları geldikten sonra detaylar verilecek" dedi.

Kadıköy'deki su kesintisi

Topbaş, Kadıköy bölgesinde yaşanan 4 günlük su kesintisine ilişkin de şunları kaydetti:

"İSKİ Genel Müdürümüzden bu sabah aldığım bilgilere göre, zorunlu olarak, 300'lük boru diye tabir ettiğimiz borunun, basınçtan dolayı eskimiş olduğu için değişmesi zorunlu olan borunun getirdiği bir sıkıntı yaşandı. Oradaki vatandaşlarımızdan özür diliyorum. 4 günlük bir su sıkıntısı yaşandı."

Suyun kent hayatındaki önemine vurgu yapan Topbaş, "Bununla ilgili ve benzeri olaylarda bundan sonra farklı tedbirler alınması konusunda bazı teknik çözüm önerilerini arkadaşlarıma aktardım. Bunun için başka tedbirler alınabilir, dikkat edilebilir. Sadece 'filan günde su kesilecek' ifadesi değil, minimum zaman dilimi içerisinde bunu nasıl telafi edebilirize yönelik ek bir çalışmanın yapılmasını da arkadaşlarımıza anlattım" ifadelerini kullandı.

Zaruri çalışmalar yapılırken mümkün mertebe vatandaşları mağdur etmeyecek ölçekte davranmak gerektiğinin altını çizen Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı her çalışma sadece İstanbul için değil Türkiye için bir model. Bizim yeni modeller üretebilecek bir kapasitemiz ve imkanlarımız var" dedi.