İSTANBUL

Yoğun kar yağışı İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. Kopan yüksek gerilim hattı D-100 karayolunun trafiğe kapanmasına neden oldu.

Gece boyunca etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeni ile Avcılar Denizköşkler mevkisinde D-100 karayolunun üzerinden geçen yüksek gerilim hattının iki teli koparak yola düştü.

Kopan teller nedeniyle D-100 karayolu ve yan yolun İstanbul istikameti trafiğe kapandı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve belediye ekipleri vinç ve iş makineleri yardımı ile çalışma başlattı.

Yaklaşık bir saat trafiğe kapanan yol, kabloların geçici olarak vinçlerle askıya alınmasının ardından tek şeritten kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.

Trafiğe kapanan yol nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Yüksek gerilim hattının yoldan kaldırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

TEM otoyolundaki tırlar kurtarıldı

TEM otoyolu Mahmutbey gişelerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kara saplanan tırlar, vinç yardımıyla kurtarıldı.

Akşam saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı ve zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle TEM otoyolu, Mahmutbey gişelerden itibaren trafiğe kapandı.

Kara saplanan tırlar ve diğer araçlar, trafik polisleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sonucu saplandıkları yerden kurtarıldı. Kar küreme araçları ve iş makineleriyle çalışma yapan ekipler, yer yer 50 santimetreyi bulan bölgede mahsur kalan tırları vinç yardımıyla kurtarıp, yolun temizlenen kısmına çıkardı. Otomobiller ise trafik polisleri ve diğer sürücülerin yardımıyla kurtarıldı.

Yolda kalan araçlar yüzünden Edirne yönünde kapanan otoyolda tırlar, kilometrelerce kuyruk oluşturdu. 

Tır sürücüsü Ahmet Karacan, saatlerdir yolun ulaşıma açılmasını beklediğini belirterek, "Nereye gideceğiz, nasıl gideceğiz bilmiyoruz. Yükümü Çerkezköy'de boşaltacağım ama yakıtım çeyrek depoya düştü. Yol hakkında bize bilgi veren olmadı, ne zaman açılacak bilmiyoruz" dedi.

Sırbistan plakalı tırın sürücüsü Vlademir Czech de "Akşam saat dörtten beri bekliyoruz. Sırbistan'da daha çok kar oluyor ama böyle bir şey yaşamıyoruz. Neden burada beklediğimizi anlamıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, gece yarısından itibaren özellikle kentin Avrupa yakasında kar yağışı etkili olurken, belediye ekipleri kar kemizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Buna rağmen tipi nedeniyle D-100 karayolu ve bağlı yollarda sürücüler trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Bazı sürücülerin araçlarını D-100 karayolu ve TEM otoyolunda bıraktıkları görüldü.

Araçlar hasar gördü

Bakırköy'de, bir apartmanın bahçesinde bulunan otoparkın çatısı biriken karın ağırlığına dayanamayıp çöktü, 5 araç hasar gördü.

Zuhuratbaba Mahallesi Akatlar Sokak'ta bir apartmanın bahçesinde bulunan otoparkın çatısının karın ağırlına dayanamayarak çökmesi sonucu park halindeki 5 otomobil hasar gördü.

Bunun yanında, aynı mahalledeki Çamlık Çeşme Sokak'ta göçük oluştu. Kopan asfalt parçaları, bir apartmanın bahçesine düştü. Belediye ve itfaiye ekipleri, bölgede güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç devrildi. İtfaiye ekipleri, ağaçları yollardan kaldırmak için çalışma yaptı.