İSTANBUL - Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde başlayan ve sabaha doğru etkisini arttıran sis nedeniyle görüş mesafesi, karada ve denizde 50 metrenin altına düştü. Sisin özellikle işe gidiş saatine denk gelmesi kent trafiğini, özellikle de deniz ulaşımını etkiledi.

Sis nedeniyle Şehir Hatları, İDO ve motor seferleri yapılamadı. Deniz ulaşımının iptal edilmesi üzerine trafiğe çıkan araç sayısında artış yaşandı. Görüş mesafesinin düşmesi ve araç sayısının artması, kent içi trafiğinde yoğunluğa neden oldu. Otobüs ve metrobüs seferleri sisten etkilenmedi.

İşverenden çalışana özel motor seferi

Seferlerin yapılamaması nedeniyle vapur iskeleleri önünde bekleyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Üsküdar Belediyesi, iskele önünde bekleyen vatandaşlara çorba ikramında bulundu.
Bazı vatandaşların çalıştıkları firmaların gönderdiği özel motorlarla Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş yapabildiği dikkati çekti.

Vapur seferleri normale döndü

Sisin etkisini yitirmeye başlamasıyla Şehir Hatları ve bazı İDO seferleri normale döndü. Ancak İDO'nun, Bakırkoy-Yenikapı-Kadıköy-Bostancı, Boğaz hattı ve Avcılar seferleri hala yapılamıyor.
Yoğun sis nedeniyle sabaha karşı transit gemi geçişlerine çift yönlü kapatılan İstanbul Boğazı ise sisin etkisini yitirmesinin ardından yeniden transit gemi geçişlerine açılacak.

Uçuşlarda gecikmeler yaşandı

Bu arada, yoğun sis Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerde herhangi bir aksamaya yol açmazken, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 5 uçak gecikmeli indi.
Sisin öğleden sonra dağılması ve gece yağışın başlaması bekleniyor.