REYHAN ALTAY
İSTANBUL 
Topkapı Eresin Otel'de düzenlenen toplantıya, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, Şişli, Fatih ve Beykoz Kaymakam eşleri ve birçok davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Suriçi Grubu Derneği Başkan Yardımcısı Fatma Akın, ''Son günlerde meydana gelen terör olaylarını üzüntüyle karşılıyoruz. 120 yıl önce Sultan Abdülhamit tarafından kurulan medeniyet ve şefkat örneği olan Darülaceze'yi anlatmak, bu üzüntü verici olaylara bakış açımız yönünden de çok isabetli olacak'' dedi.
Kurulduğu 1895 yılından bu yana misyonununu aynı şekilde sürdüren Darülaceze'nin muhteşem bir düşünce ile kurulduğuna vurgu yapan Dr. Aylin Çiftçi ''Devletten yardım almadan hem vakıf, hem STK, hem devletin güvencesi altında özel bir kuruluş gibi hizmet eden Darülaceze, bu yapısı ile sorunlarına çok kısa zamanda çözüm bulabiliyor. Bağışlarla ayakta duran Darülaceze, camisi, sinagogu ve kilisesi ile Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir kurum. Abdülhamit Han'ın kendi bütçesinden bağışladığı eşyaların satışı ile kurulan Darülaceze yine hayırseverin maddi ve manevi destekleri ile ayakta duruyor'' diye konuştu.
Çiftçi, Sultan Abdülhamit tarafından 1895'te kurulan meslek edindirmeyi amaçlayan atölyelerin işler hale getirileceğini belirterek, "Böylece, Darülaceze'de kalan çocuklarımız kendi mesleklerinin sahibi olacak. Darülaceze'de kalan çocuklarımızın yarın birer meslek sahibi olması, onların hayata daha farklı bakacakları anlamını taşır. Üniversite mezunu olabilirsiniz, yabancı dil de öğrenirsiniz fakat meslek edinme becerisi küçük yaşta kazanılır" açıklamasında bulundu.  31 Ocak'ta 120'inci yılını kutlayacak Darülaceze'ye iki yeni Darülaceze'nin de ekleneceğini belirten Çiftçi, maddi ve manevi dayanışmanın yeni Darülaceze'ler için de çok önemli olduğuna vurgu yaparak hayırseverlere çağrıda bulundu.