Amerika'dan Almanya'ya, Belçika’dan Hollanda'ya kadar, Türkiye'nin hemen hemen her yerindeki düğünlerde en çok istenilen sanatçı Murat Kurşun, yeni çıkaracağı albüm ile de gündeme bomba gibi girmeye hazırlanıyor.
Bu zamana kadar 11 albüm ile gönlümüzde taht kuran Murat Kurşun, sevilen isimlerle yaptığı düetlerle dillerden düşmeyecek bir albüm için kolları sıvadı. Bizlerde sevilen sanatçı Murat Kurşun ile bir araya geldik. İstanbul Florya Havuzlu Çay Bahçesi'nde Elif Günay'a konuşan Murat Kurşun şimdi sizlerle…

Hayırlı olsun. Yepyeni bir albümle geliyorsunuz. Albüme ne zaman kavuşacağız?
Hoş geldiniz Elif. Albüm inşallah önümüzdeki Ekim ayında. Eylül ayında çıkartacaktık fakat, ülkemizde yaşanan kötüü günlerden dolayı bizlerde albümü bir ay geciktirdik. Gayet iyi olacak inşallah...

Albüme değinelim istiyorum. Nasıl bir albüm geliyor?
10 şarkıdan oluşan bir albüm ile geliyoruz. Slow ve iddialı şarkılar olacak. Yıldız Tilbe'den aldığım, kendi yazdığım şarkılar var. Güllü'nün güzel bir şarkısı var. Yıllar önce Neşet Ertaş'ın okuduğu bir şarkı var. Yani güzel bir albüm oldu. 30 sene önce okunan patlamış şarkıları alıp, yeni düzenlemeyle albümümde okudum diyebilirim. Albüm içerisinde muhteşem düetler var. Büyük iki isim ile düetimiz var. Şimdilik sürpriz kalsın...

En son singleniz çıktı. Güzelde bir düet olmuş, ondan bahseder misiniz?
Evet. Lübnan Beyrut'lu tanınan sanatçı Elissa ile ‘Yalan Sevgiler’ parçasına bir şarkılık klip çektim. O da Arapça düet yaparak şarkının nakaratını okudu. Şuan ekranlarda her yerde görebiliyoruz. Ardından da albümüm çıkacak. 

'Ben Yoruldum Hayat' şarkısına bir klip çektiniz ve herkes sizi konuştu. O kadar güzel konulara değindiniz ki bütün kanayan yaralarımızı bu kliple gösterdiniz. Klip nasıl ortaya çıktı?
Yıllardır sosyal sorumluluk projelerinin içindeyim. Her şarkımda böyle bir klip yapmayı düşünmüştüm ama hiç biri bunun için uygun değildi. Fakat 'Ben Yoruldum Hayat' şarkısı bunun için çok iyi bir seçim oldu. İnanılmaz güzel tebrikler ve çok ödüller aldım. Benim içimde olan ve günümüzde yaşanan olayları yansıttım. Engelli kardeşlerimizin gecelerine, sokak çocuklarının gecelerine, cezaevleri için düzenlenen konserlere gittim. Elimden geldiğince de gideceğim. 

"Bugün Türkiye'de bir ilke imza atarak bu kadar çok projeyi bir araya getiren bir klip yaptım. Klibi de kendim çektim."

Yönetmenlik konusu açılmışken, kendi hayatınızı anlatan bir film çıkartmayı düşünüyorsunuz diye duyduk bununla ilgili neler söyleyeceksiniz,  film ne zaman gelecek?
Bir sinema filmi çekeceğiz. Mardin'de başlayıp İstanbul'da biten bir film olacak. Filmde tamamen kendi hayatımı ele alıyorum. İzleyenler hem çok gülecek hem de çok ağlayacaklar. Hem dram hem de komedi türünde bir film izleyiciyle buluşacak. Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde filmin çekimlerine başlayacağız. Senaryosunu yazmıştım sadece oyuncu seçimlerimde bir kaç tamamlamalarım olacak. Yeni albüm çıkar çıkmazda çekimlerine başlamsyı düşünüyorum.

Filmin yönetmenliğini siz yapıyorsunuz, oyunculuk peki?
Oyunculuk konusunda çok iyi eğitimlerim yok. Hem senaryo benim, hem de filmin zaten yönetmeniyim. Belki yan rollerde olabilirim ama başrol olmayacağım. 

Film tutulursa yeni filmler çeker misiniz?
Her gün yüzlerce insanla oturup kalkan, Türkiye'yi ve dünyayı dolaşan bir sanatçıyım. Geçirdiğimiz her an bana bir film karesi veriyor zaten. Klip çekimlerine başladığım zaman bunu görebilmiştim. Kendi yaşamımı ele aldığım filmimim tutulacağından eminim. Sonrasında yine filmler düşünüyorum.

Başta Mahsun Kırmızıgül ve Özcan Deniz şarkıcılıktan yönetmenliğe başarılı adımlar atan sanatçılar oldular. Sizin de böyle bir iddianız var mı?
Evet, bende iddialıyım. Ben senaryoma güveniyorum. Nasıl bir sanatçı şarkının patlayacağını ilk dinleyişte anlar ve emin olur ya işte benim adım Murat olduğu kadar filmimin tutulacağına eminim. 

Eğer ki yönetmenlikte çok iyi tutulursanız sanatçılığa ara verme gibi bir durumunuz olur mu?
Kesinlikle hayır! Çünkü ben işimi çok seviyorum. Ve ben şarkılarımla, sesimle para kazanıyorum. Aileme buradan kazandığımla bakıyorum. Geçimimiz her şeyimiz sanatçılığıma bağlı. Ben bir Özcan Deniz, Mahsun Kırmızıgül gibi olmayacağım.

Çocukken yıllarca top oynamışsınız. Sanatçı olmaya ne zaman karar verdiniz?
Evet, çocukken yıllarca top oynardım Elif. Fakat top oynarken şarkıda söylerdim. Gün geldi düğünlerde şarkı söylemek için bir grup kurdum. Mardin'de lüks olan tek bir düğün salonu vardı orada solistlik yaptım. Sonra Cengiz Kurtoğlu hayranıydım derdim ki ya Cengiz Kurtoğlu'yla tanışsam, gün geldi Cengiz Kurtoğlu benim bestelerimi şarkılarımı okudu. İbo Show'a çıksam şarkılarımı okusam dedim, bir gün İbrahim Tatlıses'in İbo Show programına davet edildim. Yani hayal ettiğim her şeyi gerçekleştirdim. Şimdi Murat Kurşun olarak çıkıp Amerika'ya gidiyor şarkılarımı okuyorum. Şükürler olsun Türkiye'nin ve dünyanın her bir yanında seviliyoruz ve çağrılıyoruz...

Kaç albümünüz çıktı?
10 albümüm çıktı ve 11. Yolda. 8 sene önce 'A Be Kaynana' şarkısını ilk ben okudum, şarkı patladı gitti. Ondan önce 'Sevenler Gece Ölür' şarkısını çıkarmıştım. Herkes adımdan sıkça söz etti.  'İyi ki Varsın', ondan sonra 'Vur Gitsin Beni' şarkılarını okudum inanılmaz beğeniler aldım. Sevgili Hakan Altun'la düet yaptık, Yıldız Tilbe ile düet yaptık, İntizar'la düet yaptık, Haktan'la düet yaptık ve çok güzel bir albüme imza attık. Hepsi sağ olsunlar gelip bana stüdyoda eşlik ettiler. Her birine buradan da çok teşekkürlerimi iletiyorum...

Özel hayatınıza girmiyorsunuz ama bir evlilik var mı desem?
Hayır, hiç bir şey yok. Olursa zaten duyarsınız. Kız arkadaşım bazen oluyor, bazen olmuyor. Yani biz sanatçı olduğumuz için kimse bize kız vermiyor :) Kısmet diyelim.

Projelere değinmek istiyorum yakında ne tür projeler var?
Sahne var. Etiler'de sahne alıyorum. Mersin, Adana, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa'da konserlerim ağırlıkta. Ve çokça düğünlere katılıyorum. Sevgili Asena ile bir program yapmıştık çok beğenildi onun devamı olabilir, görüşmelerimiz devam ediyor. 

Size ulaşmak isteyenlere çabuk yanıt veriyor musunuz?
Ben Instagram ve Facebook kullanıyorum. Sosyal medyadan konserlerimizin tarihlerini sayfalarımızdan paylaşıyoruz. Ayrıca hayranlarıma da sosyal medya iletişim danışmanım tarafımdan yanıt vermeye çalışıyorum. 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
Buradan Önce Vatan Gazetesi okuyucularına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Beni seven herkese teşekkür ediyorum. Bizleri dinlemeye ve izlemeye devam etsinler...

Çok güzel bir röportajdı ben de çok keyif aldım. Yeni albümünüzü bekliyor olacağız. Başarılarınız daim olsun...

Teşekkür ederim Elif. Sana da başarılar dilerim. 

Doğum tarihi: 6.10.1977

Burcu: Terazi

En sevdiği huy: Uyumluyumdur

En sevmediği huyu: Haksızlık

En sevdiği renk: Beyaz 

Uğurlu sayı: 9-11

Uğurlu gün: Cumartesi

En sevdiği çizgi film: Tom ve Jerry

En sevdiği söz: Canım benim.



Röportaj: Elif Günay

Fotoğraf: Ekrem Algın