Caner hoş geldin nasılsın?
Sağ ol Elif iyiyim. On bir ayın sultanı olan bu Ramazan gününde sizlerle olmaktan çok mutluyum. Tüm Müslümanların tuttukları oruçlarının kabul olmasını dilerim. Bugünlerde de hava epeyce ısındı İstanbul'da, Allah hepimize sabır versin diyorum. 

Bundan 14 yıl önce “Biz Evleniyoruz” programı ile yarışmanın büyük bir fenomeni oldun ve yıllar geçmesine rağmen hala o yarışmadaki “Caner” olarak anılıyorsun. Yarışmaya nasıl katılmıştın?
Annem babamdan ayrıldıktan sonra başka biriyle evlenmişti ve onunla birlikte Almanya’ya gitmek zorunda kaldık. Ben 5. sınıftaydım Almanya'ya gittiğimde ve çok zorlandım. Devamlı Türkiye’ye dönmek istediğimi söylüyordum. Polis yada savcı olmak gibi hayallerim vardı. 22 yaşına geldiğimde yine Türkiye'ye gelmek için can atıyordum. Sonra “Biz Evleniyoruz” programı Almanya'da da çok izleniyordu. İşin ilginç yanı ben o yaşlarda evlenmeye hazırdım. Annem izlerken katılsam mı diye düşündüm. Programda ev, araba ve iyi bir para ödülü verdiklerini öğrendim İnternet kafeye gittim ve başvuru yaptım. Aynı günde aradılar beni. Ertesi günde hemen ertesi gün görüşmeye gittim. Ve ardından yarışmaya alındım.  

Gerçekten de büyük bir aşk var mıydı yoksa program gereği miydi bu yaşananlar?
Kesinlikle gerçekti. Aslında Ben ilk girdiğimde başka bir kızı beğenmiştim onun adını karıştırıp Tülin sanmıştım. İlk günde Tülin o programdan elenecekti, Ben diğer kızın adını Tülin sanığım için “Tülin ile yoluma devam edeceğim” dedim. Baktım ki Tülin'in o kızla alakası yok. Sonra birbirimizden çok etkilendik ve işte hepiniz gördünüz hala konuşuluyor. 

“Bizim programda her şey gerçekti”
Yarışmayı sevgili Ebru Akel sunuyordu. Bir evde üç erkektik. Kızları tam hatırlamıyorum ya 8 ya da 9 olmalılar. İşte tanışıp evlenme programı. Bizim dönemimizde hiç evlenen olmadı. Fakat sanıyorum ki bizden sonraki dönemde evlilikler gerçekleşti.

Günümüzün programları ile ilgili bir fark var mı arasında?
Birde bizim programda her şey gerçekti. Birde biz bizi izliyorlar diye bacak bacak üstüne atmaya bile utanırdık. Şimdikilerde pek saygı göremiyorum açıkçası. Bizim dönemde bizi RTÜK yasaklamışken şimdi ki bu programları hiç mi görmüyorlar diye düşünüyorum. 

Program bitti ama o aşk hemen bitmedi sanırım?
Aslında program sonrasındaki olanlar yapımcıların üzerimize oynadığı oyunlardı. Yarışma bittikten sonra herkesi salıyorken bizi devamlı programlara çağırdılar. Bizde o zamanın verdiği gençlikle katıldık o programlara… 

Program sonrasında hayatında neler değişti?
Program bittikten sonra psikolojim çok bozulmuştu. Ailemle aram kötüydü. Yanımda olan arkadaşlarım yanımda olmamaya başladı. Agresif bir Caner'i gördüler. Ben bile bazen eski programları izlediğimde şaşırıyorum. Bakışım bile değişikmiş sinirli ve agresif birini görüyorum. Şimdi o günlerime hayret ediyorum. 

Şimdi ki evlilik programlarından teklif aldın mı?
İsim vermeyeyim de birçok evlilik programlarından hala teklif alıyorum fakat kabul etmiyorum. Çünkü artık yapılan programların gerçekliğine inanmıyorum.

Artık evliliği düşünüyor musun? Yoksa senin için evlilik sandıklara mı kaldırıldı?
Hayır, evlilikten soğumadım ve hala düşünüyorum. Hayatımda küçüklüğümden beri benimle ilgilenen kimse olmadı. Anne yok, baba yok ve senelerdir yalnızım. Bende elbette evlenip mutlu bir yaşam kurmak istiyorum. 

Hayatında biri var mı Caner?
Evet var. Maddi olanaklarımı düzeltir düzeltmez evlenmeyi düşünüyorum. 

Kıskanç mısın?
Tipik Akrep burcuyum. İnanılmaz kıskancım. Mesela kız arkadaşıma mini etek giydirmem. Bu konuda çok net biriyim. Çok açık birini yanımda istemem. Çünkü erkeklerin zihniyetini biliyorum. Giydirenlere de şaşırıyorum. Bir bakıyorum adamın karısı nerdeyse hiç bir şey giymeden çıkmış. Bilmiyorum ben böyle biriyim. Evlilik dediğin aşkla geçmeli huzurla olunmalı. Hayatı birlikte paylaşmalı iki insan… 

Gülben Ergen'in sunduğu programda başında bir bardak kırdın ve herkes bardak kıran Caner olarak seni konuşmaya başladı. Nasıl oldu? O günü anlatır mısın nasıl oldu?
Şöyle Elif. Gülben Hanımın sunduğu bir programdı ve ben artık Tülin ile ilgili her şeyden bıkmıştım. Sesini dahi duymak istemiyordum. Ki o gün Gülben Ergen'e “O bağlanacaksa bu programa çıkmayacağım” dedim. Onlarda “Hayır bağlatmayacağız telefona” dediler. Çok kavgalıydık o dönem. Yayın başladı bir baktım ki telefona bağladılar onu. Oda konuşmaya başlayınca bende o sinirle bir anda bardağı kafama attım. 

Acımadı mı canın?
O kadar sinirlenmişim ki hissetmedim bile. Fakat o bardak olayı benim dönüm noktam oldu. Keşke o bardağı kırmasaydım. Kaç sene geçti aradan şuan bile herkes bardak bardak diyor... Hatta reyting gereği yaptığım bile söylenildi. Ki o zamanlar beni haftada 3 kez programlara çağırıyorlardı. Böyle bir aksiyona ihtiyaç yoktu ki. İşte böylece agresiflik üzerime giydirildi. 

Adanalısın buradan Adanalılara ve ülkemizin bütün şehirlerine de selam gönderelim. Çocukluğun nasıl geçti?
Adanalıyım evet. Karmaşık bir çocukluğum oldu. Babam Adana'nın kabadayılarındandı, “Deveci Abdullah” diye tanınırdı. Babam 3 evlilik yaptı. Annemde Almanya’ya gitti beni de götürdü. Almanya'da da çok güzel günler geçirmedim. Bir tane öz abim vardı o da rahmetli oldu. Diğer kardeşlerimle de aram iyi aslında. Küçükken polis olmayı çok isterdim polis ya da savcı fakat Almanya’ya gidince liseyi zor bitirdim. Ve hayat hayallerimi gerçekleştirmeme müsaade etmedi. 

Programdan sonra birçok işle uğraştın değil mi?
Evet Elif. Özel şoförlük yaptım. Taksicilik yaptım. Oyuncu oldum. Köfte dükkânı açtım. 

Yakın zamanlarda bir internet sitesinde program yapacağınız duyuruldu ve tüm basına yansıdı bu haber. Böyle bir program olacak mı?
Aslında onun aslı şu. Hayatımı idame ettirmek için düzenli bir şekilde çalışmak zorundayım ve gelen her teklifi önce düşünüp sonra değerlendirmeye çalışıyorum. Bir yakınımın kayınçosunun açacağı bir siteydi. Sitenin benim formatıma uygun olduğu söylenildi. Bende görüşmeye gittim. Adamda beni afişin üzerinde resim çekti. Bir baktım ertesi gün basına Caner'in yeni işi diye servis etmiş. Halbuki siteye dair bilgim bile yoktu. 

Peki, böyle bir site kurulur mu?
Bu sitenin ne aşamada olduğunu bilmiyorum ama yakınlarım bunun iyi bir fikir olduğunu böyle bir site kurabilmemin iyi olacağını söyledi. Şimdilik bu sadece bir düşünce. Yapmışken iyi ve iddialı bir şey yapmak istiyorum. 

Albüm çıkardın ve tutmadı neden tutmadı?
Bir dönem milletin gazına geldim. Bir albüm çıkardım. Sesime güvenmiyorum aslında ve o da tutmadı zaten. O aralar çok fazla konser teklifi aldım. Ama şarkılar çok kötüydü bende gitmedim. Kendimi de hiç sanatçı havasında hiç hissedemedim. Ardından da şiir albümü yaptım.

Köfteci dükkânı açmışsın Caner’in köftesi her yerde konuşuldu neden yürütemedin?
Evet, güzel bir yer açtık. İşlerimizde iyi gidiyordu. Ama mal sahibi ile ilgili sıkıntı yaşadım. 

Taksicilik yaptığın doğru mu?
Doğudur. Haftada iki gün taksiye çıkıyorum. Müşteri olarak gelen herkes şaka zannediyor. Kamera mı var hangi kanalda çıkacağız diyorlar. Bazıları üzülüyor. Bu kadar gündemde olup taksici nasıl olursun diyenler oluyor. Bazıları da helal olsun başkası olsa yapmaz diyor. Ama ben memnunum sonuçta emeğimle para kazanıyorum. Babam çok zengin olmasına rağmen paralarını harcamış. Bize de be şey kalmadı. Neyse her şey nasip

İnsanlar Caner’i agresif, sinirli olarak tanıyor. Gerçekten öyle misin?
Aslında en büyük sorun bu! Vallahiii öyle biri değilim. Elbette benimde hatalarım var ama öyle pozisyonlar oldu ki buna hangi erkek rast gelse onlarda benim yaptığımı yapardı. Bir de ben o zamanlar 22 yaşındaydım. Gençliğimin en deli çağlarıydı ve sevgi yoksunu bir çocukluk geçirmiştim. Yalan nedir bilmiyorum. Hayatımda dürüstlüğü sırtlamış gidiyorum. Yapılanları idrak edemedim. Birde ekranların beni yönetmesi işin içine girince çok zor günler yaşadım. Özümde iyi biriyimdir. Kişi kendini nasıl anlatabilir ki bende kendimi anlatayım. Merhametli ve duygusalım. Evcimen biriyim. Sessiz sakin pek konuşmayan biriyim. Zaten ondan çok kaybediyorum. Herkesi iyi niyetli sanıyorum. Ama etraf çakallarla dolu. 

Eğer tekrar o programa girdiğin yaşa gitmiş olsaydın neleri değiştirirdin?
O programa girmiş olmaktan asla pişman değilim. Programa giderdim. Ama program bittikten sonra o kadın programlarına katılmazdım. Çünkü çok üzerime gelindi. Doğruyu konuşmama rağmen, “Sen yalancısın” diyenler oldu. Ve ardından yaptığım bir çok gereksiz iş var onlara hiç yeltenmezdim. Ama o zaman düşünemedim. 

TV 8 ekranlarında büyük beğeni toplayan ve reyting rekorları kıran “Survivor” yarışma programının 2017’sinde bende olmak istiyorum dedin. Ve sosyal medyada bu büyük bir ilgi uyandırdı. Acun Ilıcalı ile iletişime geçtin mi?
Survivor yarışmasını başladığı günden beri hiç kaçırmıyorum. Ve hep kendimi o yarışmada hissediyorum. Geçtiğimiz gün bir programda da bahsi geçti “2017 Survivor”unda olursam kesin 1. benim dedim. Buradan Acun Ilıcalı ‘ya da seslenmek işitiyorum. Bu benim büyük bir hayalim. Acun Bey'le birebir iletişime geçemedim ama yakınları ve kanal çalışanları ile görüşmeler yapıyorum. Acun abi başına bela olurum diye mi görür bilmiyorum ama “2017 Survivor”unda olmayı çok istiyorum. Ki yolda gördüğüm gençler “Abi senin Survivor’a girmen lazım, seni orda görmek istiyoruz” diyorlar.

Bardak bulamazsan Hindistan cevizini kırarsın!
Bazı sevenlerim “abi sen orada bardak bulamazsan ne kıracaksın? Hindistan cevizini kafanda kırarsın” diye espriler yapıyorlar. Şaka bir yana da Yılmaz Morgül'ün bile katıldığı bir Survivor'da ben neden olmayayım? Çok iyi kondisyon yapıp hazırlanırım. Bunun için gerçekten psikolojim çok düzgün. Ve hatalarımdan ders çıkarttım geçen bu 14 sene sonrasında daha da olgunlaştım. İnsanların kafasındaki agresif Caner’i Survivor ile yok etmek istiyorum. 

Gerçek Caner’i halkımız görsün istiyorum. 

Gerçek olduğuna inandığım tek yarışma programı. Survivor gerçek olmasa, insanlar iki ayda 15 kilo verip bu kadar değişime giremez! 

Hayatındaki insan izin verecek mi yarışmaya katılmana? 
Ben kendimden sorumluyum. İnsanların giydiği beni ilgilendirmiyor. Biz yarışmayı konuştuk. Oda onay verdi. 

10 yıl sonra kendini nasıl bir yerde görmek istersin desem ne dersin?
Ben kasaba çocuğuyum. Sessiz sakin olaylardan uzak, samimi yaşamı seviyorum. 10 sene olmasa da 3-5 sene sonra Çeşme ya da Bodrum’da bir yaşam kurmak istiyorum. 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersin?
14 yıldır hala gündemdeysem bu halkımızın sayesinde, çok teşekkür ederim onlara. Beni akıllarında psikopat ve agresif olarak hatırlamasınlar. Bilmedikleri çok haksızlıklar yaşadım. Ve bazen ani tepkiler verdim. Ama ben duruldum, sakinleştim ve olgunlaştım. O kadar yıl geçti hala beni seven ve yanımda olan çok insan var ve onlara yürekten teşekkür ediyorum. Sizlere de çok teşekkür ederim Elif. Herkese sağlıklı, huzurlu günler diliyorum. 

Azerbaycan, Kosova, Bulgaristan ve İran’dan hala bana ulaşan ve beni unutmayan sevenlerim var. Sizin vesilenizle de buradan kendilerine tekrardan çok teşekkür ederim. 

Çok keyifli bir sohbeti. Senin de ayağına sağlık bize tüm samimiyetinle Caner Toygar'ı anlattın. Umarım “2017 Survivor”unda seni görürüz. Bunu halkımızın istediğine de eminim. Yolun bahtın açık olsun. Teşekkürler...

Doğum tarihi: 01.11.1981

Burcu:Akrep

En sevdiği gün. Cuma 

Uğurlu sayısı:18

En sevdiği renk: Kırmızı

En sevdiği huyu: Merhametli olmak

En sevmediği huyu:Kimseye hayır diyememek

En sevdiği şarkı: Bilmesin o felek

En sevdiği film: Hz.Yusuf 


Röportaj: Elif Günay