MANİSA

Bayrampaşa Belediyesi’nin "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla hazırladığı proje kapsamında yola çıkan "Bereket Ekspresi"nin 13. durağı Salihli Tren Garı'nda, 3 bin kişiye iftar verildi.

Bayrampaşa Belediyesi'nin ramazan ayı dolayısıyla hazırladığı proje çerçevesinde 1 Temmuz'da İstanbul'dan yola çıkan "Bereket Treni"nin 13. durağı Salihli oldu.

Salihli Tren Garı'nda kurulan masalarda 3 bin kişiye iftar verildi.

Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Gemici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Salihli'de büyük bir kalabalık tarafından karşılanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İstanbul'dan yola çıkarak Anadolu'yu dolaşan "Bereket Ekspresi" ile hem vatandaşlara iftar verdiklerini aktaran Gemici, "Salihli’den sonra da duraklarımız var. İnşallah sağ salim bu faaliyetimizi tamamlamış olacağız" dedi.

İftara konuk olan Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise ramazan ayının, hoşgörünün arttığı, insanların birbirini çok daha iyi anladığı özel bir ay olduğunu ifade etti.

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin de bu anlayışla çok güzel bir etkinliğe imza attığını dile getirerek, "Ülkemizde huzur içerisinde birlik içerisinde yaşıyoruz ancak islam coğrafyalarında üzücü olaylar yaşanıyor. Hemen yanı başımızda Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Doğu Türkistan, Arakan ve Keşmir'de din kardeşlerimiz kötü şartlarda yaşıyor, zulüm görüyorlar. İnşallah ramazan ayı, onlarında kurtuluşuna vesile olur" diye konuştu.

Salihli'nin ardından Aydın'ın Nazilli ilçesine haraket edecek, "Bereket Ekspresi"nin sonraki durakları ise Selçuk, Tire, İzmir, Soma, Manisa ve Balıkesir olacak.