İSTANBUL

Maltepe Sahil Şehir Parkı'nda düzenlenen ve "Anneler Günü" ile "Dünya Atletizm Günü"ne denk gelen etkinlik, 5 ayrı kategoride yaklaşık 7 bin çocuğun katılımıyla yapıldı.

"Hoş geldin şampiyon" ve "Anneler Günü'nde annene ilk madalyanı hediye et" sloganlarıyla hayata geçirilen İstanbul Çocuk Maratonu'nda, farkındalığı artırmak amacıyla down sendromlu çocuklar da 100 metre yürüyüşüne katıldı.

Anne ve babalarıyla koştular

Etkinlikte, 0-3, 4-5, 6-7, 8-10 ve 10-14 yaş kategorilerinde çocuklar parkura çıkarken, 4-5 yaş ve altı çocuklar anne-babalarıyla birlikte, üst yaş kategorilerindeki çocuklar ise rehber koşucular eşliğinde koştu.

Çocuklarının ellerinden tutarak parkurda yerlerini alan aileler, birlikte gerçekleştirdikleri yarışta renkli görüntüler oluşturdu. 

Maratonda çocuklar, 0-3 yaş kategorisinde 100 metre, 4-5 yaş kategorisinde 200 metre, 6-7 yaş kategorisinde 400 metre, 8-10 yaş kategorisinde 600 metre ve 11-14 yaş kategorisinde ise 1000 metrelik parkuru tamamladı.

Parkur sonunda yarışı bitiren tüm çocuklara madalya ve sertifika verildi.

Şölen havasında geçti

Oldukça yüksek katılımla organize edilen etkinlik bir şenlik havasında geçti.

Maltepe Sahil Şehir Parkı içinde oluşturulan özel alanda maratonun yanı sıra, çok sayıda etkinlik ve gösteri gerçekleştirilirken, vatandaşların ilgisi de yüksek oldu. Hem çocuklarını getiren hem de izlemeye gelen vatandaşlar, alanı doldurdu.