En büyük yatırım insana harcanan yatırımdır. Bu çok pahalı bir yatırımdır. Maddi ve manevi yönden meyvesini geç veren bir yatırım. Kıymetli ve insanlığın geleceğini sürdürecek olan bir yatırım.
İnsanı,  insan yapan düşünme yeteneğidir. İnsan beynin de ekmek su gibi, bilgiye ihtiyacı vardır. Doyurmak gerekir. İnsanın bu bilgileri alabilmesi için de toplumda yaşaması gerekir. Yanı Topluma ihtiyacı vardır. Aslında tek başına doğan bir insan toplumda yaşamak zorundadır. Toplumda yaşamayan insan dağ başında bir kulübe de tek başına yaşayan insan gibidir. Bilgisiz, görgüsüz cahil dir. Ancak onun öğrendiği tek seçenek Gördüğü Bir kulübe, ağaçlar taş ve eşyalarıdır. Dünyada olup bitenden bir haberdir.
Böyle insanlar la tartışılmaz sonucu çok kötüdür asla kendi bildiklerinden vaz geçmediği gibi sana da bir şeyler öğretmeye kalkar. Onun için fazla uğraşmaktansa ya boş vereceksin ya da her hakaretine maruz kalarak canını dişine takıp, örnekler vererek küçücük bilgi hazinesini genişleteceksin. 
Bir sanatçı da böyle cahil kalmış bir insanla kendini kıyaslamıştı. Onun vereceği kararda kendisi kadar verimli olmayacağını anlatmıştı. 
Zaman ilerliyor teknolojide sanki çağ atlıyoruz. İnsan beyni hızlı çalışıyor gün gelmiyor ki yeni yeni icatlar keşfedilmesin. Yaşadığımız şu Dünya teknoloji çağı na adım attı. İnsanın ihtiyacı olan tüm maddeler keşfedilmiş durumda. Yakında mazotu. Benzini bırakıp doğal güneş enerjisini kullanacak duruma geldik. Önemli olan keşfedecek durumda olan meraklı çocuklarımızın önünü açmak. Maddi ve manevi yönden desteklemek buna ailenin olduğu kadar devlete de maddi yönden desteklenmesi gerekiyor.