Arınç - Gökçek kavgası,  hiç hoş olmamasına rağmen sürerken , uçak kazası haberi geldi. Bütün gün bunu takip ettim. Alman, İspanyol ve Türk yolcular olduğu, yolcuların tamamının öldüğü söylendi ama kaç kişi, isimler ne,  ortada yok.
Bir açıklamada, yolcuların pasaport kontrolünün  yapılmadığı belirtildi. İyi de bu yolculara check –in de mi yapılmadı? Nasıl bir kafa yapısı bu? Nasıl bu yolcuların kaydı olmaz? 39 Türk yolcu olduğu söyleniyor ama açıklama yok.  52 dakika sonra düşen bir uçak, 2000 metreye çakılıyor. Bu olay bizde olsa kıyamet kopmaz mı ? Ani basınç kaybı yaşanmış,  uçak aniden düşmüş. Ve işin enteresan yanı  uçağın  son kontrolü de 23.03.2015’te yapılmış. Soru işaretleri çok.
Bugün, DHKPC ye operasyon düzenlenmiş, polise havai  fişek  ve taş atılmış.
Devam ,  Tunus’ a ne diyeceksiniz ya.  19 kişi öldü. 100 küsur kişi yaralandı. Ne suçları vardı müzeyi gezmekten  başka ?  Ne yapmışlardı?  Neden öldüler?
Bu kadar acımasız, gözü kara olmak neden? Hani Allah’ın verdiği canı Allah alırdı. Size ne oldu da, bu canları alıyorsunuz?  Bu kadar gerilime dünyada ne gerek var.  Sonu nereye varıyor? Kadına karşı şiddet nereye varacak. Yazık değil mi bu insanlara,  gencecik ölmek zorundalar mı? Dayak, işkence, töre mi bunun sorumlusu? Yoksa biz miyiz? Neden bu katliamlar, bunları bu kadar rahat  anlatan insanlar,  insan mı? İnsanlık bu mu? Bu kadar basit mi insan hayatı,  bu kadar değersiz mi?
Bazen düşünüyorum da, bu haberleri sürekli  yayınlamak, insanlarda bunun yapılabileceği, normal olduğu çağrışımı mı yapıyor? Ya da ekonomik sıkıntılar, işsizlik problemi, insan psikolojisini bozup, böyle korkunç  sonuçlar mı doğuruyor? Bunların sosyologlar tarafından araştırılması gerek diye de düşünmüyor değilim doğrusu.
Her günümüz bir sorun, bir kavga içinde geçiyor, huzur bizim de hakkımız değil mi?
Bu hafta kısa oldu kalın sağlıcakla…