Evet artık spor sahalarına girişte kağıt bilet uygulaması kalktı. Bundan böyle günlük yaşamımıza yeni bir terim ve buna bağlı olarak da bir kart daha girdi; ‘PASSOLİG’.
Peki nedir bu Passolig kartı ve tam olarak neye yarıyor. Şöyle bir inceleyelim dilerseniz…
6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu’nun getirdiği e-bilet projesi kapsamında bir yenilik olan Passolig kart; stadyumlara girişi sağlayan ve kişiye özel bir sportif kimlik kartı olmanın yanı sıra, alışveriş ve ulaşım başta olmak üzere günlük hayatın birçok alanında kullanılabilecek.
Elektronik biletler Passolig kartlara yüklenecek ve maçlara çok daha hızlı bir şekilde, uzun kuyruklarda beklemeden girmeyi mümkün olacak. Passolig kart, futbol tutkunlarına tek bir kartta pek çok kartın sağladığı faydayı sunacak. Maç bileti, banka kartı, kredi kartı, kulüp taraftar kartı, anlaşmalı şehirlerde ulaşım kartı ve mağaza indirim kartı olarak da kullanılabilecek.
Peki, sistem nasıl çalışacak?
Artık maçlara girmek isteyen taraftarlar “www.passolig.com.tr” internet sitesi veya özel satış noktalarından Passolig kartlarını alacak.
Passolig kartları kişiye özel olacak ve satın alınan elektronik maç biletleri bu kartlara yüklenecek. Taraftarlar kartlarını stadyum kapılarında bulunan elektronik okuyuculara okutarak içeri daha hızlı girebilecekler ve kendi koltuklarında oturabilecekler.
 ‘www.passolig.com.tr’ye girip kolayca alınabilecek. Sporseverlerin kartlarını alabilmeleri için, başvuru formunu doldurup, fotoğraflarını yükleyip, ödemeyi gerçekleştirmeleri yeterli. Sonrasında Passolig kartlar isteyene kurye ile adresine gönderildiği gibi, isteyene de stadyum gişeleri ya da belirli PTT şubelerinden teslim edilebilecek.
Bu sezon alınacak olan Passolig elektronik kartlar 2014-2015 sezonu sonuna kadar geçerli olacaktır.
14 Nisan’dan itibaren elektronik kart sahibi olmayanlara maç bileti satışı yapılmayacak. Bu tarihten itibaren bilet satın almak isteyen taraftarların öncelikle Passolig kart almaları gerekecek.
Passolig kart sahipleri yükledikleri maça ilişkin her türlü detaylı bilgiye (koltuk numarası, maç saati, maçın oynanacağı tarih, maçın oynanacağı stadyum vs) rahatlıkla ulaşabilecek.
Kombine kart sahipleri 2013-2014 sezon sonuna kadar mevcut kombine kartlarıyla statlara giriş yapabilecekler. 2014-2015 sezonu için kombine kart almak isteyen taraftarların Passolig Elektronik Kart sahibi olmaları gerekecek.
Evet, bilmeyenler için, ya da bilip de detayları üzerinde fikir sahibi olmayanlar için bir kez daha hatırlatmak istedim. Umarım, artık zaman zaman kontrol edilemez hale gelen spor anarşisinin kontrol altına alınmasında Passolig bir çıkış yolu olur diyorum.
Kalın sağlıcakla…