ASTROLOG - YAZAR NURAY SARAYI İLE RÖPORTAJ

MUTSUZ İNSANLAR YARINSIZ İNSANLARDIR
Bir çoğumuzun televizyondan izlediği, bir çoğumuzun kitaplarını okuduğu ve özellikle hemen hemen bir çoğumuzun günlük burç yorumlarını okuduğumuz Astroloğ-Yazar Nuray sayarı ile farklı konular üzerine söyleşi gerçekleştirdik. 31 Ocak İstanbul doğumlu. İlk orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlayan Nuray Sayarı. Annesi’nin Kahire’li olması ve anneannesinin de çok eski bir astroloğ olması nedeniyle Kahire’de astroloji eğitimi aldı. Mesleğini yasalara uygun olarak yapan ilk kişi. Gençlik yıllarından itibaren metafiziğe ve doğa üstü güçlere olan ilgisi, güçlü sezgisi sayesinde yaptığı önemli kehanetleri kendisini Türkeyi’nin gündemine taşımıştır. 

HATİCE OPAK BİLGİN: İçindeki gücü keşfet kitabınızı okudum. Siz içinizdeki sırrı ne zaman ve hangi olayla keşfettiniz? Başarınızı neye borçlusunuz? 
NURAY SARAYI: Öncelikle kitbımdaki başarımı üzüntülerime, kederlerime borçluyum. 17 yaşında evlendim. Mutsuz anne, babanın mutsuzluğundan kaçarak karşıma çıkan ilk adamı koca olarak seçtim. Allah öyle anne gönderdi ki kayınvalidemi. O da o zaman 38 yaşındaydı. Zor ve problemli günler yaşadık. Heybeliada’da karşılaştığım Emine teyze sayesinde kırılım yaşadım. Emine teyze Şamandı. Bunu çok sonra öğrendim. Nuray Sarayı olmam için kaçtığım her şey beni takip etti. 1988 yılında hayatım yeniden başladı. Oğlum doğar doğmaz 8 ay hastanede yattı.  Bedenim şifa bulurken düşünce gücüm hayatımı kolaylaştırdı. Beni halama benzetirlerdi halam veremden genç yaşta ölmüş. Beni kodladılar. Reşid olmadan ruhum özel bir ruh oldu. Benim gibi küçük gelinler çok. Bu olaylarla güzel ruhlu olmayı öğrendim. Rehberimi iyi kullandım. Anne tarafım Mısırlı. Annem 1,5 yaşında annesiz kalmış. Halamdan  verem kodunu almışız. Astrolojiyle kalmadım. Kendime çok şey öğretiyorum, halen öğreniyorum, kendimi geliştiriyorum. İnsanlar doğum haritasında görülen misyonla doğuyor. Kayınvalidemle görüşmüyorduk, geldi, kitabın çıkışından 1 yıl sonra ve ben de ona koşarak gittim. Farkındalığı o bana öğretti. Ben hatunun biriyle hukuksal mücadele ettim. Avukat dostum oldu. Şer kimine hayır getirir. Bitmeyen okuldayız, diploması bu hayatın. Hayat iyi insan olmayı öğretti. Rehberlik ediyorum, Ben Allah’ın ruhuyum. İnsanlar sizi siz izin verdiğiniz sürece üzer. Yaradanı seviyorum. 
HATİCE OPAK BİLGİN: Kitabınızda “Hiç bir şeyi kader olarak görmüyor, istediğimi, dilediğimi beni yaratan güçle birlikte oluşturuyorum” diyorsunuz. Bir çok kişi kader deyip boyun eğiyor, kader değişir mi? Astroloji nedir, herkes ilgilenebilir mi?
NURAY SAYARI: Neden dua var. Ne ekersen onu biçersin. Nefes alıyorsan istiyorsun, olmuyorsa bunda da bir hayır vardır. Hayata farkında gözlerle bakmak gerekiyor. Bir anım yok, her anım var. Yaşa, yaşat diye gönderildim. Kader var; sözlerinde, düşüncelerinde var. Verem oldum, ölmeyi seçmedim. Rabbimden izin istedim. Hırslanmadım. Azmettim. Hırs olmasın, acele etmeden, ruhumu yaşatmayı öğrendim. Anı yaşarım, niye koşan ruhum olsun. Hayat bir armağan süresi yok. Dünyanın en güzel meleğine teslim edildim. Ben daha önce 18 yaşına kadar panik ve endişeleri olan biriydim. Doğru enerjide nasıl olabilirimi düzelttikten sonra Aşk kuantumunda, doğru evliliği nasıl yaşarımı keşfettim. İki evladım var. Evlenmek isteyip bir kız seçseler. Ben onun uygun olup olmadığını söylerim, yanlış seçim yaparsa bu onun tercihi. İhanet konusuna gelince. Hayatımda tanıdığım ilk erkek babamdı. Bana erkek aldatır kodlandı. Hep kocam beni aldatır mı diye endişelendim. Eşim İzmir’e gitti. Ben eşime mesaj attım. Aldatamaz. Korktuğunuz herşey başınıza gelir. Ben ihanet edileceğimden korkmadım. Kocamı kıskandım, iyi ki bunu yaşadım. Neden korkuyorsanız o sizin kadereniz olur. Ön tekerlek nereye giderse arka tekerlek oraya gider. Ağzınızdan çıkan her şey sizin kaderiniz olur. Dua et. Teslimiyet içinde olun. Her ne olacaksa sizin hayrınıza olur. Kendi hayatımda denedim. Eşim 3 kez iflas etti. Pes etmedi, şimdi işleri iyi. Önce kendimizi yönetelim. Kimsenin hayatınla ilgilenmiyorum. Dün geçti, bitti. İslamiyette hep kullanılır, dedikodu yapma. Kendi enerjini boşa tüketme. Birinin kalktığı yere otururken onun kalktığı yeri silin. Nasıl bir enerjiyle oturmuştur. Kaçtığınız her şey sizin takipçinizdir. Astroloji algı ve hislerin güçlü olmasıdır. Benim yükselenim yengeç. Doğum haritası ona uygunsa astrolog olur. Kova burçları iyi bir psikolog olabilir. Hayatı deneme yanılma medoduyla değil, farkederek yaşamak önemli. Suyu bile şükrederek içiyorum. Her şeyin sevgiye ihtiyacı var. Ben asla sevgisiz yaşayamam. Sevgimi göstermem lazım. Herkese güvenirim, güvensizlik problemim yok. Gül ek gül topla, diken ekip gül toplanmaz. 
HATİCE OPAK BİLGİN: “Karma: Çözülmeyen bir çok olayın birbirine girmesi demektir.” O zaman bazı yaşadıklarımız bizim dışımızdaki gelişmelerin bizi intikali mi oluyor. Bedel mi ödüyoruz. 
NURAY SAYARI: Bedel ödemiyoruz, öğreniyoruz. Evlilik yaptın ayrıldın, aktör değişti, senaryo devam ediyor. Kötü arkadaşım yok, öyle bir enerjide değilim. Siz nasılsanız ona göre enerji çekersiniz. Hayatınızda her şey size aynalık eder. Salak diyorsan, salaklık yapmışsın. Hırsız diyorsan bunu biliyorsun demektir. Farketmediğin hiç bir şey sende yoktur. Farkettiğin şifreyi çözüyorsun. 24 yıldır iş hayatındayım. 2 elemanım oldu. Biri evlenerek ayrıldı. Şimdi Hilal Hanımla birlikteyim. Bekletmem, bekletilmem. Mutluluğun kendisi benim. Mutsuz insanlar, yarınsız insanlardır.  Astrolojiyi herkes öğrenebilir. Herkesin doğum haritası vardır. Hangi ayda doğdun, nasıl bir annenin çoçuğusun. Sabit yıldızların etkisi olasılıkları gösterir. Önüne gelen ilişkiyi kabul etmek gerekmiyor, olasılıklar var. Gök kubbede ne varsa aşağıda ki kişiyi etkiliyor. Çocuklarımın yıldız haritalarını yılda bir inceliliyorum. Yaşam koçluğu yapıyorum. Çocuk araştırmacı olabilir, zorla doktor yapma. Hanım iş kuracak, kurma diyorum, yoksa batarsın.
HATİCE OPAK BİLGİN: Kitabınızda Feng-Şhu’ya yer vermişsiniz. Herkes kendi uygulayabilir mi? Profesyonel destek gerekir mi?
NURAY SAYARI: Uygulayabilir. Evin enerjisi doğru olursa, başarı da gelir, mutluluk da. Küçük objelerle Feng-Şhu uygalayabilir. Profesyonel yardım alırsa daha iyi olur tabi. Mesela evin kalbi mutfaktır. Tertemiz ve düzenli mutfak bereket getirir. Her evde, yada odalarda enerji köşelerde toplanır. Gördüğünüz gibi ofisim ferah tıka basa eşya yok. Sağ karşı köşe kırmızı. Kumru var iki tane. Şöhret turuncu renk.  Arkamdaki tabloda iki kadın var birbirine itaat eden. Çalışan iki kadın. Birbirine bağlı, ben ve çalışanım gibi. Bolluk bereket için mor avize var şuradaki gibi. (Kumru aldatmaz) Masamın üzerinde aynalı tepside, kristal kuarz, ametist, pembe kuarz (uzun ömür, güzel dünya)  fil (aşk, yuva, mutluluk), yeşil kristal (doğru konuşma), yeşim (çevreme mutlu insanlar çekiyorum.) Akik dengedir ve yuvamdayım. Ayna çift etki yapar. Eve giren insanın enerjisi iyiyse çift etki yapar, kötüyse geri gidiyor. Anason içsel huzur, lavanta hoş sohbet yaratır, tuz bolluk ve bereketi. Aynayı çok seviyorum.  Aynayla yüzleşiyorum. 
HATİCE OPAK BİLGİN: Yeni kitap çalışmalarınız var mı? Yazmak nasıl bir duygu, Yazarlık hayaliniz miydi?
NURAY SAYARI: Senede 3-4 kitap yazıyorum. Burçlar va ajanda çıkacak 2014 Kasım ayında. Yazmak çok güzel bir duygu. Niyet ederim, Ruhum istiyorsa olur. Hayal kurmayı seviyorum. Hissetmek, karar vermek çok önemli. Pazartesi ay yönetir, salı rekabet, mars yönetimi’dir. Çarşambayı merkür yönetir, sonuçlara odaklı. Perşembe jüpiter, bolluk, misafir, cumartesi saturn yönetir sorumluluklarn farkındalık. Pazar aydınlanma günü, arınma günü. Güneş aydınlıktır. 
HATİCE OPAK BİLGİN: Prensipleriniz nelerdir nelerdir? Hangi prensipleriniz sizi bu kadar başarıya getirdi. 
NURAY SAYARI: Doğru insan olma, faydalı olma, anı yaşama, temel olarak iyi insan olma, hakkını vererek çalışmak. 
HATİCE OPAK BİLGİN: En ilginç anınız nedir? Bir de tılsımlı sözleri neler için söylemek gerekiyor.
NURAY SAYARI: En güzel anım kayınvalidemin araması hiç bir şey olmamış gibi devam ettik. Tevafuk vardır. Tesadüf yoktur. Olması gerektiği için olur. Karşılaşmanın hayrı var. Senatoryumdaki Zuhal hemşireyle karşılaştım yıllar sonra. Tılsımlı sözler Başarı için, çocuk için, bağımlılık ya da kötü alışkanlıklar için, sağlık için, sınavda başarılı olmak için, kilo vermek için, aşıksanız, güzelleşmek için, söylenir. Mesela: Başarı için: Ben bolluk ve bereket içindeyim.Para bana geliyor. Yaptığım iş benim bütünün hayrına olsun.  Çocuk İçin: Benimle olmanı seçiyorum. Bağımlılık ya da Kötü alışkanlıklar için: Ben alkoliğim, alkol bağımlısıyım ve alkolü bırakıyorum. Sağlık için: Ben sağlıklıyım. Sınavda başarı için: Ben dikkatli ve çalışkanım. Kilo vermek için: Ben tokum, sevgiyle yiyorum yemeklerimi ve yediklerime şükrediyorum. Aşıksanız: Ben seviyor ve seviliyorum. Güzelleşmek için: Ben sevgiyi seçiyorum. Işığı seçiyorum. Kendimi seviyorum. Gibi sözler tılsımlı sözlerdir. 
HATİCE OPAK BİLGİN: Pişmanlığınız var mı?
NURAY SAYARI: Hayır hiç bir pişmanlığım yok.
HATİCE OPAK BİLGİN: “Sen sadece siparişini ver, evren sana istediğini ambalajıyla verecektir.” Sözünü biraz açar mısınız?
NURAY SAYARI: Kulak duyduğu her şeye inanır. 40 gün ne düşünürsen olur. Ben anne olmayı seçiyorum, benimle olmayı seç, niyet et olur, olmuyorsa da vardır bir hayır. 
HATİCE OPAK BİLGİN: Nuray Sayarı’ya gelenler ne gibi sorun ve merakla geliyorlar, ne gibi çözümlerle ayrılıyorlar. Kimlere ne öneriyorsunuz? Karmasını düzeltmek mi, reiki mi, fengşhu mu?
NURAY SAYARI: Haritasına bakıyorum. Neye ihtiyacı varsa. Ona göre söylüyorum. Çakralarım kapalı diyor, ama öyle olmadığını görüyorum.  Eşim söyle yaptı diyor, sen ne yaptın diyorum. Sen doğru ol ki o da doğru olsun. Yanlışsan yalnış insan bulursun. Hadi şimdi kabule geç, suçunu bağışla, öğretileni öğren. YAŞADIĞIMIZ HER ŞEYİN SORUMLUSU BİZLERİZ. Son olarak A. Maurrois’in sözüyle bitirelim. İSTEMEK “İSTİYORUM” DEMEK DEĞİL, HAREKETE GEÇMEKTİR.
HATİCE OPAK BİLGİN: Nuray Hanım okuyucular ve gazetedeki arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. 
NURAY SAYARI: Ben de size ve gazetedeki çalışma arkadaşlarınıza teşekkür eder, tüm okuyuculara saygılarımı sunuyorum.