RİZE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde yapımı tamamlanan ve babasının adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesinin açılışını gerçekleştirdi.

Burada konuşan Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak ilk kez Rize'yi ve baba ocağı Güneysu'yu ziyaret ettiğini anımsatarak, bir başka heyecanı da babası Güneysulu, Dumankayalı eski adıyla Pilihozlu, İstanbullu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İHL'nin açılışı dolayısıyla yaşadığını kaydetti. Okulun yapımında emeği geçen herkese sonsuz  şükranlarını sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum babasının hatırasını yaşatmak için okula adını veren Kazancı ailesine de teşekkür etti.

Bugün aynı törenle Hopa'da yapımı tamamlanan Hopa Anadolu İHL'nin de resmi açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, 24 derslikli 720 öğrenci kapasiteli, kütüphanesi, yemekhanesi, 4 laboratuvarı, 2 toplantı salonu, müzik, resim odaları ve 320 kişilik spor salonuyla bu okulda da şu anda 400 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan Hopa Anadolu İHL'ye yapılan canlı bağlantı ile okulu vatandaşlara anlatarak, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin geçen 12 yılda cumhuriyet tarihinin en istikrarlı dönemlerini yaşadığını, ekonomi, dış politika, demokrasi ve gelişmişlik düzeyiyle bölgesinde ve dünyada yıldız gibi parladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemiz bu süre boyunca büyük bir kardeşlik, huzur, güven ortamına kavuştu. Büyüyen ekonomisi, aktif dış politikası, istikrarlı siyasi hayatıyla Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023'e çok daha gelişmiş, dinamik girmek için hazır hale geldi. Fakat bu istikrar, gelişme birilerini rahatsız etti, ediyor. Türkiye'nin bu kalkınmasını, gelişmesini hazmedemeyenler var. IMF'ye olan borcunu ödeyen bir Türkiye var, üstelik IMF'ye borç verir hale gelen bir Türkiye var. Merkez Bankasındaki döviz rezervini yükselten bir Türkiye var, bire beş artıran bir Türkiye var, bunlar rahatsız ediyor birilerini. Milli gelirini 230 milyar dolardan 820 milyar dolara çıkaran bir Türkiye var, bunlar rahatsız ediyor birilerini. Dış borcunu milli gelire oranla yüzde 73'ten yüzde 35'e düşüren bir Türkiye var, bunlar rahatsız ediyor birilerini.

Başlattığımız kardeşlik projesi meyvelerini verdikçe, bu millet 77 milyonuyla birbirine daha fazla sarıldıkça, birbiriyle dayanışmaya girdikçe birilerini rahatsız ediyor. Asılsız, yersiz, temelsiz gerekçeler üretmeye başladılar. Gazetelerden, internetten Türkiye'yi istikrarsızlaştıracak ne varsa, hangi akıl almaz iftiralar varsa bunları adeta boca etmeye başladılar. Algı operasyonlarına, ülkemiz üzerinde ameliyatlara giriştiler. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmak istediler olmadı. 17 - 25 Aralık darbe girişiminde bulundular milletimizin feraset duvarına çarpıp yıkıldılar. Şimdi de 'Kobani' diyerek Türkiye'deki huzura, istikrara, güven ortamına ve kardeşliğe saldırıyorlar. Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var, İstanbul'un ne alakası var, Ankara'nın ne alakası var? Kobani ile Siirt'in ne alakası var, Diyarbakır'ın ne alakası var, Bingöl'ün ne alakası var? 200 bin Kobani'deki Kürt kardeşimiz Türkiye'ye geldi de sığınmak istedi de içeri mi almadık? 200 bin Kobani'den gelen Kürt'ü bağrına basan, onları yediren, barındıran Türkiye'nin şu anda bir devleti var. Daha ne istiyorsunuz? Ama Suriye'ye, Irak'a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin... Öbür taraftan kalkacak bir tanesi diyecek ki 'Sadece Kobani için bir tezkere hazırlayalım'. Al birini vur diğerine hiç bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet diye, bunların bayrak diye, bunların vatan diye, bunların devlet diye bir derdi yok, bunların tek derdi var karıştırmak. El vicdan derler, el insaf derler."

Erdoğan, "Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden sizsiniz. Kürtlere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantılar da bu işin içinde." dedi.