GAZİANTEP  - Türkiye'nin dört bir yanında bayram heyecanı yaşanırken, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ise ailelerinden uzakta "buruk ama gururlu" bayram yaşıyor.
Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Köprübatı Karakolu'ndaki askerler, sınırın sıfır noktasında vatani görevlerini yerine getiriyor.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin terör örgütü IŞİD'e yönelik Cerablus'ta düzenlediği saldırılara sadece yaklaşık bin 200 metre uzaklıkta olan Mehmetçik, sınırındaki güvenliği sağlarken, Suriye topraklarındaki gelişmeleri de gözlemliyor.
Kurban Bayramı'nı sevdiklerinden uzakta ama "vatan borcu" diyerek gururla geçiren askerler, silah arkadaşlarıyla bayramlaşıp sınır güvenliğini eksiksiz yerine getiriyor. Sınırdan adeta "kuş uçurtmayan" askerler, nöbet öncesinde çelik yeleklerini giyip, silahlarını doldur boşalt yaptıktan sonra sınıra doğru yola çıkıyor.
Zırhlı araçlarla sınıra yakın bölgelerdeki mevzilere sevk edilen Mehmetçik, elleri tetikte gözleri sınırda nöbet tutuyor. Dürbünlerle sık sık sınır hattını kontrol eden askerler, olası gelişmelerde telsizlerle komutanlarını haberdar ediyor.
Mevzilerin yanı sıra kulelerde de tertiplerinin tabiriyle "namusumuz" dedikleri nöbetlerini tutan askerler, sınırın sıfır noktasında olası tehlikelere karşı zırhlı araçlarla bekliyor. 
Mevzilerde nöbet tutarken kendileriyle bayramlaşmaya gelen komutanlarını karşılayan Mehmetçik, "Asil Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sorumluluk bölgemde korumakla görevli gözetçiyim. Gözüm sorumluluk bölgemde, kulağım komutanda, vatan ve millet uğruna seve seve can vermeye hazırım komutanım" şeklinde tekmil vererek selamlıyor.