VAN - Van'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde rastgele ateş açılması sonucu yaralanan ve hastanede tedavi gören Yunus Aktaş, yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, bir gün önce Tuşba ilçesi Beyüzümü Mahallesi'nde akşam saatlerinde toplanan grupların yaptığı izinsiz gösteri sırasında rastgele ateş açılması sonucu yaralanan Yunus Aktaş (18), tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Tuşba ilçesinde gösteri düzenleyen eylemciler, polisle çatışmış, barikat kurup yolu trafiğe kapatmıştı. Gruptakilerin, dağılmaları yönünde uyarı yapan güvenlik güçlerine havai fişek ve taşlarla saldırması üzerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunulmuştu.

Müdahale sırasında Yunus Aktaş da yaralanmıştı.

Ölü sayısı 33'e yükseldi

IŞİD'e tepki bahanesiyle ülke genelinde yaşanan olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 12, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Gaziantep'te 4, Van'da 2, Batman, Muş, Adana ve İstanbul'da da birer olmak üzere 33 kişi yaşamını yitirdi.

Bingöl'de ise İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve başkomiser Hüseyin Hatipoğlu uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit oldu.