İSTANBUL

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan terör saldırısının ardından artırılan güvenlik önlemleri kapsamında kapı girişlerinde çantalarının x-ray cihazlarına konması ve dedektör kapılarından geçmeleri kararı verilen avukatlardan sonra, adliyede görevli hakim ve savcılara da aynı işlemler uygulanmaya başlandı.

Bu sabah itibariyle, adliyenin protokol kapısından giren hakim ve savcıların çantaları x-ray cihazına konulurken, dedektör kapılarından geçmeleri de sağlandı.

"Avukatların aranması söz konusu değil"

Uygulanan arama işlemleriyle ilgili tepki gösteren avukatların talebi üzerine cuma günü İstanbul Adliyesi'ne gelen ve kapıda sorunları dinlerken güvenlik görevlilerinin avukatlara yaptığı müdahalenin ortasında kalan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bu sabah adliyede görüştü.

Görüşmenin ardından "arama" tartışmalarının yaşandığı C kapısına gelen ikili, arama noktasında çantasının x- ray cihazına konmasına tepki gösteren avukatlarla bir araya geldi. Başsavcı Salihoğlu, "Avukatların aranması söz konusu değil" ifadesini kullandı. Taramadan geçmek istemeyen başka bir avukata da seslenen Salihoğlu, "Hepimiz, biz dahil olmak üzere sabır istiyoruz" da diyerek, avukatların anlayış göstermesini istedi.

Ümit Kocasakal ise bir avukata, "Avukatları arama kırmızı çizgimiz. Herhangi bir arama söz konusu değil. Hiçbir avukatın üstü aranmayacak. Arama ile senin eline kılına kimse dokunamaz. Çantanı açtıramaz. El dedektörü, yok. Tek şeyimiz eşitlik kapsamında çantayı x-ray cihazından geçirmek. Öyle kapıdan geçmek" dedi.