BİNGÖL - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Atalay Bey'in şu anki durumu gayet iyi. Doktorlarımızdan bilgi aldık, şuuru yerinde, şu anda kısmi ve sınırlı bir müdahalede bulunuluyor kendisine. Kapsamlı bir operasyon ihtiyacı olmadığını doktorlar bize söyledi. Ancak ilk müdahalede son derece başarılı olduğu için yara yerinin temizlenmesi yönünde bir müdahalede şu anda" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Gerçekten Kılıçdaroğlu'nu anlamak mümkün değil. Dün yaptığı açıklamada bir taraftan sukünet telkininde bulunuyor, diğer taraftan açıkça hükümetimizi suçlayarak, bu Vandalizme gerekçe gibi gösterilen, bahane gibi gösterilen IŞİD'e yardım edildiği tezini tekrarlıyor. Açık söylüyorum; Kılıçdaroğlu'nun yaptığı sorumsuzluktur. Kitleler, 'Türkiye IŞİD'e destek oluyor' teziyle provoke edilirken, ülkemize karşı açık bir tuzak kurulurken, Kılıçdaroğlu'nun bu tezi tekrar etmesi, en hafif tabiriyle sorumsuzluktur ve tarihe geçecek açıkçası bu kritik dönemde yapılan bir ihanettir. Hiç kimse Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiği tezini ispat edemez" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yeni tezkere önerisine ilişkin ise şöyle konuştu:

"Son derece komik bir teklifte bulundu. Yeni bir tezkere, sadece Kobani... Peki IŞİD yarın Haseki'ye saldırdığında ya da Halep'e saldırdığında her bir il için, her bir şehir için, her bir ilçe için ayrı ayrı tezkere mi çıkaracağız? Bir hafta önce yaptığı büyük hatayı şimdi fark ediyor ve çark etmeye çalışıyor, her zaman olduğu gibi.

Kılıçdaroğlu bilsin ki onun aklına ihtiyacımız yok. Sadece sussun, kendi ülkesini uluslararası topluma şikayet etmesin, provokatörlerin eline argüman vermesin, sadece sussun. Onun fikrine de aklına da ihtiyacımız yok."