ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda bir ülkede demokrasileri güçlendiren ve geliştiren en etkin unsurlardan birinin meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine riayet eden bir basının varlığı olduğunu belirtti.

Gazetecilerin, çeşitli kurum ve kuruluşlarda özveri ve fedakarlık gerektiren bir görev icra ettiğine dikkat çeken Davutoğlu, gazetecilerin haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına çeşitli zorluklara katlandığını ifade etti.

Davutoğlu, "Unutulmamalıdır ki basının ülkemizde yaşanılan her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Hükümet olarak hak ve özgürlükleri genişletmek adına çok önemli adımlar attıklarını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Demokratik sistem içinde en önemli özgürlük alanların başında, basın özgürlüğü, düşünce ve ifade hürriyeti gibi konuların geldiğini biliyoruz. Bu alanlarda Türkiye'yi geçmişin birçok yükünden, yanlışlarından kurtarmış bir hükümetiz. Bununla birlikte gazetecilik mesleğinin itibarı ve güvenilirliğini korumak hasebiyle basın emekçilerinin mesleklerini evrensel hukuk normları çerçevesinde ifa etmeleri de son derece elzemdir. İnanıyorum ki gazetecilerimiz, sahip oldukları bu sorumluluk ile ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için tarafsız ve olumlu rol üstlenmeye devam edeceklerdir.

Bu düşüncelerle tüm basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, muvaffak olmaları temennisiyle selamlarımı sunuyorum."