ANKARA

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında, askeri alanda ortak harekat ve tatbikat gerçekleştirilmesi yönünde bir planlamanın söz konusu olmadığı bildirildi. 

Askeri kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 30 Ocak-1 Şubat günleri arasında Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette, iki ülke silahlı kuvvetlerinin ortak tatbikat gerçekleştirmesi yönünde karar alındığına ilişkin bazı basın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Suudi Arabistan ile askeri eğitim iş birliği için anlaşma yapıldığını ancak askeri alanda ortak hareket ve tatbikat yönünde bir anlaşma ve planlamanın söz konusu olmadığını ifade eden kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Suudi Arabistan öncülüğünde yapılacak Kuzey Yıldırımı tatbikatına da katılmayacağını vurguladı. 

Özellikle NATO ile ilişkilerin yoğun olarak sürdürüldüğü bu dönemde "İslam Ordusu" gibi bir tanımlamanın gündeme getirilmesinin de manidar olduğuna işaret eden askeri kaynaklar, bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini ve bu tür iddiaların Türkiye'ye zarar verici nitelikte olduğunu belirtti.