Sancaktepe ilçesinde Enerji Verimliliği Haftası nedeni ile Samandıra Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenlendi.
Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sultanlar İlkokulu’nun düzenlediği Enerji Verimliliği Haftası programına VİKO A.Ş ‘de katkı sundu. Düzenlenen etkinlik ile enerji tasarrufunun önemine dikkat çekilmesi amaçlandı.
Programa Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Sultanlar İlkokulu Müdürü Fatih Albayrak, VİKO A.Ş KSS Kurul Başkanı Gülay Selki, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sultanlar İlkokulu Müdürü Fatih Albayrak’ın selamlama konuşmasının ardından, VİKO KSS Kurul Başkanı Gülay Selki ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu’nun konuşmaları ile devam etti. Sultanlar İlkokulu öğrencilerinden Ece Çeber ve Çağla Kızıl’ın okuduğu şiirlerin ardından Enerji Danışmanı Ergin Kaya, Enerji Verimliliğinin önemi konulu kısa bir sunum yaptı.  Yapılan sunumun ardından sahneye Sultanlar İlkokulu Öğrencilerinin Korosu çıktı. Seslendirilen şarkılara Müzik Öğretmeni Filiz Çuvalcı kemanı ile eşlik etti.  Daha sonra VİKO Çocuk Tiyatrosu enerji konulu tiyatro gösterimi ilgi ile izlendi. Finalde sahneye çıkan Türk Halk Müziği sanatçısı Şahin Ercan söylediği türkülerle programa katılanları coşturdu.
Sultanlar İlkokulu Müdürü Fatih Albayrak konuşmasında “   Enerji, hayatımızın her yönünü etkileyen çok çok önemli bir kavram: bize ışık, ısı, ulaşım ve diğer araçlar için yakıt sağlayan adeta can damarımız. Ancak, bugün, enerji maliyetlerimizin giderek artmasını ve fosil yakıtlardan elde edilen enerjinin, çevre üzerindeki etkisi konularını her zaman olduğundan daha fazla düşünmemiz gereken bir dönemdeyiz. Bu alandaki en büyük sorumluluk da biz eğitimcilere düşmektedir çünkü geleceğimizin teminatı öğrencilere bilinç kazandırmak bizlerin sorumluluğudur.” Dedi.
Konuşmasına “Öncelikle enerji verimliliği gibi önemli bir haftada gerçekleştirilen bu değerli programa katılımınızdan duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak ve hepinize teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum “ diyen, VİKO KSS Kurul Başkanı Gülay Selki konuşmasına, Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak artık hepimizin ortak sorumluluğudur diyerek devam etti. Kurul Başkanı Selki “ Çünkü; doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirleniyor, enerji için yüksek bedeller ödüyoruz. Enerji Verimliliği gerek ülkemiz ve gerekse tüm Dünya için her geçen gün önem kazanan, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için alınacak sorumlulukların da önceliğini belirleyen bir kavram. Tüm bu nedenler ile enerji verimliliği ve doğal kaynakların bilinçli tüketimi konularında “ Hepimiz Sorumluyuz” anlayışı ile yaşam faaliyetlerimizi yürütmek, sorumlu davranmak zorundayız” diye sözlerini noktaladı.
Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu konuşmasına Enerji Verimliği Haftası nedeniyle hazırlanan programda emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu “ Enerjinin önemine dikkat çekmek için güzel bir etkinlikteyiz.  Bu gün biz bir adım daha ileri gidelim ve buradan VİKO yöneticilerinden bir söz alalım istiyorum, İlçemizdeki okulların enerji tasarrufunda daha verimli hale getirmek için neler yapabiliriz bu konuda girişimde bulunmak için destek istiyoruz. Enerji sorunu sadece bizim değil dünyanın da yaşadığı en önemli sorunların başında geliyor. Bir kişin bir ampulü kapatması ile ne olur demeyin. Binlerce veya milyonlarca insanın bir ampulü kapattığını düşünün. Sağlanacak enerji tasarrufu ile geleceğimiz aydınlanacaktır. Tüm öğrencilerimizden, okullarında ve evlerinde bu tasarrufun öncüleri olmalarını bekliyorum.” diye sözlerini bitirdi.
Tevfik Erk / İstanbul