İZMİR/KAHRAMANMARAŞ/KONYA

İzmir'de geçen ay Somali'ye giden üniversite öğrencisi ile Kahramanmaraş ve Konya'da hac dönüşü rahatsızlanan 3 kişi Ebola şüphesiyle tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık bir ay önce Somali'ye gittiği öğrenilen Ege Üniversitesi öğrencisi H.Ö. (20), yüksek ateş ve karın ağrısı şikayetiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu.

Muayenesinin ardından Ebola şüphesiyle güvenlik önlemleri altında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen H.Ö'nün, karantina altına alınan bölümde tedavisine başlandı.

Kahramanmaraş'ta Ebola şüphesi

Öte yandan, Afşin ilçesinde, hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük nedeniyle fenalaşan çift, tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, 10 gün önce kutsal topraklardan dönen 59 yaşındaki Ali A. ve eşi 66 yaşındaki Safiye A. yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Afşin Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada MERS (corona virüsü) şüphesi üzerine Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne sevk edilen çift için izole edilmiş bir oda hazırlandı.

Hastanede alınan önlemlerin ardından Ali A. ve Safiye A. özel donanımlı ambulansla hastaneye getirildi. Hastanenin özel girişinden İntaniye Servisi'ne götürülen çift, tedavi altın alındı. Sevk saatinde, hastaneye farklı hastaların girişleri de bir süre durduruldu.

Hastane girişinde Ali A'nın "korkacak bir şey" diyerek basın mensuplarına seslenmesi dikkati çekti.

Konya'da hac dönüşü rahatsızlanan kadın gözlem altına alındı

Konya'da da hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük nedeniyle fenalaşan 80 yaşındaki kadın gözlem altına alındı.

Merkez Selçuklu ilçesi Bedir Mahallesi'ndeki evinde hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük nedeniyle fenalaşan L.G (80) için sağlık ekibinden yardım istendi. 112 Acil Sağlık ekibi, gerekli tedbirleri alarak özel kıyafetlerle kadının evine gitti. MERS (corona virüsü) şüphesi üzerine Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İntaniye Servisi'nde  izole edilmiş bir oda hazırlandı.

Hastanede alınan önlemlerin ardından L.G, özel donanımlı ambulansla izole edilmiş sedye içinde hastaneye götürüldü. İntaniye Servisine alınan L.G'nin 3 gün önce hac farizasını yerine getirerek Konya'ya döndüğü öğrenildi.