EDİRNE

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının başlattığı "Ön Beyan Uygulaması" ile gümrük kapılarından geçişlerin 30 saniyeye kadar düşeceği bildirildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir ve beraberindeki heyet, Kapıkule Sınır Kapısında incelemelerde bulundu, gurbetçilerle sohbet etti.

Özdemir, burada düzenlediği basın toplantısında, gurbetçi sezonunun başladığını, temmuz ayında gurbetçi gelişlerinde yoğunluk yaşanacağını belirtti.

"Bu uygulama bizim hizmet kalitemizi arttıracak"

Vali Özdemir, Gümrük Bakanlığının başlattığı proje sayesinde geçişlerin 5-6 dakikadan 30 saniyeye kadar düşebileceğini dile getirdi.

"Ön Beyan Uygulaması" projesiyle vatandaşların sınır kapısına gelmeden bilgilerini internet üzerinden sisteme girebileceğini anlatan Vali Özdemir, "Bunu yaparlarsa sınır kapısında bekleme süresi çok daha azalacak. Onlar için Kapıkule'de ayrı peronlar açılacak. Onların 5-6 dakika süren işlem süresi 30 saniyeye kadar düşebilecek. Onun için bütün vatandaşlarımız bu sisteme cep telefonlarından bile girebiliyor. Bu uygulama bizim hizmet kalitemizi arttıracak.'' diye konuştu.

Gurbetçi vatandaşlardan araçlarıyla gelirken yurtdışında kalma sürelerine de dikkat etmesini isteyen Özdemir, 185 günlük süreyi iyi hesaplamaları gerektiğini, konuyla ilgili her türlü bilgiyi gümrüğün web sitesinden takip edebileceklerini sözlerine ekledi.