Başlangıçta küçük çocuklar için oluşturulan, fakat daha sonra yetişkinlerinde merak saldığı flash oyun siteleri, her geçen gün ziyaretçi sayısını arttırıyor. Her yaştan kesimin yoğun bir şekilde rağbet göstermesi, internetteki oyun sitelerinin sayısını da aynı oranda arttırmaktadır. Fakat friv oyununu asıl popüler olmasını sağlayan, küçük ve basit oyunlardan oluşmasının yanında, ana sitedeki reklam sayısının oldukça az olmasıdır. Ancak ne yazık ki, ülkemizde yer alan friv oyunu siteleri için aynı şeyi söylemek neredeyse imkansız.


Friv oyunları nelerdir?

Yukarıda da dediğimiz gibi, friv oyunları küçük ve basit flash oyunlardır. Bunlara örnek olarak; ateş ve su, barbie oyunları, araba yarışı, angry birds, kız oyunları, araba oyunları, macera oyunları, park etme oyunları, bebek oyunları, hazel bebek, zombi oyunları, adam asmaca, süper mario, savaş oyunları, sünger bob, kişilik oyunları, futbol oyunları, dövüş oyunları, çöp adam, beceri oyunları, balon patlatma, anahtar topla, giydirme oyunları, zeka oyunları, kafa topu, motor oyunları, çiftlik oyunları, akıllı çay bardağı, film oyunları, ameliyat oyunları, yemek oyunları, uçak oyunları, spor oyunları, candy crush, makyaj oyunları, talking tom, komik oyunlar, salyangoz bob, örümcek adam, sokak yarışı, yarış oyunları, işletme oyunları, kamyon yarışı, kaçış oyunları, maymunu mutlu et, finn jake, dünya kupası, çılgın motorcu, ben oyunları, motor yarışı, ninja, robot oyunu, basketbol oyunları, noel baba, temizlik oyunları'nı sayabiliriz.

Görüldüğü gibi yüzlerce çeşit küçük oyundan oluşmaktadır friv oyunları. GTA San Andreas, Counter Strike gibi yine son dönemin popüler oyunlarından farklı tarafı, çalışmaları için büyük sistem gereksinimlerine ihtiyaç duymamasıdır.

Friv oyunlarını popüler yapan bir diğer nokta, çok fazla aranmasıdır. Arama motorlarında en fazla aranan kelimelere baktığımızda, "oyunu oyna, yeni oyunlar, güzel oyunlar, en güzel oyunlar, çizgi film oyunları, oyunları oyna, çocuk oyunları, giydirme oyunu, friv oyunu, online oyunlar" gibi flash oyun sektörüne ait kelimelerin zirvede yer aldığını görüyoruz. Bu sebeple, iyi hizmet veren, fazla reklama boğmayan, göz yormayan bir tasarıma sahip kaliteli siteler her zaman ön plana çıkmaktadır.