BURSA

Bursa'daki terör saldırısında patlamadan etkilenen bir aktar dükkanındaki korku ve panik anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Tarihi Ulu Cami'nin batı kapısı yakınında gerçekleşen terör saldırısından zarar gören bir aktar dükkanının güvenlik kameraları, patlama anı ve sonrasında yaşananları kaydetti.

Patlamanın hemen ardından iş yerinin bütün camları kırılırken, etrafı büyük bir toz bulutu kaplıyor. İş yeri çalışanları ve o an müşteri olarak dükkanda bulunan vatandaşlar, bir süre olayın şokunu yaşıyor.

İş yerinin sahibi Hacı Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın müşterilerle ilgilenirken, tezgahtan bir şey aldığı sırada meydana geldiğini söyledi.

Şahin, o an arkası dönük olduğu için patlamanın şiddetiyle bir yerin yıkıldığını sandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Hem eşimi hem müşterileri duvar tarafına yönlendirdim tedbir olsun diye. O anda ilk akla gelen kendini ve çevredekileri güvenlik altına alabilmek. İlk anda canlı bomba olduğunu anlamadık, sadece bir sesle kulaklarımız duymaz oldu. Camların tamamı ve toz bulutu dükkanın içine doldu. Bunu pozitif akılla izah edemezsin çünkü 5 metre ileride patlama oluyor, bütün camlar üzerime geliyor ve elhamdülillah tek bir çizik yok, ne bende ne eşimde ne de müşterilerde. Yiyecek ekmeğimiz varmış, o şimdi cehennemde, biz de bu cennet vatanda yaşıyoruz."