MALZEMELER:
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kişniş
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kabartma tozu + 1/2 çay kaşığı karbonat
Tuz
5-6 dal maydanoz
YAPILIŞI:
Nohutları akşamdan ıslatın.Bol suda haşlayın ve suyunu süzerek mutfak robotundan geçirin.
Soğan ve sarımsakları soyup ince doğrayın.
Maydanozları da ince kıyın.
Nohutlar hariç diğer bütün malzemeleri bir kase içerisinde harmanlayın. Nohudu ilave ederek pürüzsüz bir hamur halini alana kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Ayçiçek yağını derince bir tava da kızdırın. Yumurtayı bir kaseye kırarak çırpın. Falafelleri önce yumurtaya bulayarak çevirerek kızartın.Her tarafının eşit renkte kızarmaları için bol yağ ve çevirerek kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkararak yağını çekmesini sağlayın.
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.