Kitap Dünyası

Minik Kuşum Pırpır


Şefika Güney‘in günümüz insanının sorunlarını anlattığı ve dört öykünün yer aldığı ‘Minik Kuşum Pırpır‘ adlı yapıtı Büyülü Fener yayıncılık tarafından okurlarla buluşturuldu. Şefika Güney  ‘Minik Kuşum Pırpır‘ adlı yapıtında küçük yaştaki kız çocuklarını okula göndermek yerine, evlendirilmesi sorununa değiniyor. Yapıtın uzun öyküsü “Mutlular ve Mutsuzlar” adlı öyküsünde bu konuda birbiriyle çatışan iki görüş çatşıyor. Ailenin bilinçliliği sayesinde çocuk okuluna devam ediyor. Kitap tanıtım bülteninde İpek Ongun "Gencecik bir yazar. 'En çok kitap okuyan öğrenci' ve 'Türkiye'nin en genç yazarı' ödüllerini almış bir yazar o. Bir yazar için olmazsa olmaz üslup, onda var. Akıcı üslubu sayesinde ne yazarsa yazsın okunuyor. Kendini okutan kitaplar yazıyor Şefika. Müthiş bir gözlemci, bunu özellikle de son öykülerinde görüyoruz. Yaşının çok üstünde kişiler ve karakterlerle adeta özdeşleşerek yazıyor. Yazılarında beni en çok etkileyen iki öge: üslubu ve gözlem yeteneği. Onda bu yetenek, bu azim ve bu çalışkanlık oldukça, parlak bir yazarlık yaşamı süreceğine eminim. Ona söylenebilecek tek bir şey var: Yazmaya devam Şefika..." diye yorumluyor. Yine Nermin Bezmen "Şefika'nın Türk edebiyatının geleceğinde çok önemli bir yeri olacağına inanıyorum. Onda, iyi bir yazar olmak için gereken tüm incelikleri görüyorum. Sadece kendi duygusallığına ve kelimeleri güzel kullanma sanatına güvenerek ilerlemiyor, aynı zamanda büyük bir açlıkla okuyor, okuyor, okuyor." şeklinde yorumluyor.

Müzik Dünyası


Erkan Yavuz'dan Yepyeni Albüm


Aranjörlüğünü ve Yönetmenliğini Berat Demirci 'nin yapmış olduğu , Erkan Yavuz 'un Yeni Albümü '' En Güzel Rüyam / Hayat Arkadaşım '' , Olimpiyat Müzik yapımcılığında tüm Dijital Platform ve tüm Müzik Marketlerde...Erkan Yavuz albümünde 11 şarkıya yer vermiş. Erkan Yavuz'un Söz ve müziği kendine ait parçalarından oluşan albümünde ilk klip çıkış parçası Yargısız İnfaz'a çekildi. Klip şimdiden sosyal medyada büyük ilgi çekti. Kendine özgü tarzıyla dinledikçe seveceğiniz Erkan Yavuz'u mutlaka takibe alın.

Medya Dünyası


Derya Uğur Demirhan'dan Anlamlı Destek


VTV ekranlarının başarılı sunucusu Derya Uğur Demirhan bu haftaki Deryaca Programında çok anlamlı bir programa imza attı.  Programın konukları Antalya ZİÇEV  zihinsel engelli çocukların Vakfı yönetim Kurulu Bşk Lütfiye Akbaş , Almanya'da müzisyen aynı zamanda engelli çocuklara gönüllü müzikleri ile destek olan Anette Rudert ,  gönüllü öğretmenler  ve zihinsel engelli çocuklardı. İzleyenlerin onlara dair pek çok detay öğrendiği bu özel programa hem Türkiye'de hem Almanya'da izlenerek ses getirdi. Çok önemli bir sosyal duyarlılığa yönelik farkındalık oluşturan program izleyenler açısından da önemliydi.  Derya Uğur Demirhan bu tür programların devam edeceğinin de bilgisini verdi.

Sağlığınız İçin


Başarılı ve güzel sunucu Elif Can Her Pazar Kon Tv'de Alanında uzman başarılı sağlıkçıları ve doktorları ağırlayarak Sağlığınız için çok önemli detayları attarıyor. Her Pazar 11.00 ve 13.00 arasında yayınlanan programda sağlığa dair aklınıza takılabilecek soruların cevabına ulaşabilirsiniz. Sunuculuktaki tecrübesi , güzelliği ve her hafta şıklığıyla dikkat çeken Elif Can aklınıza takılabilecek soruların cevabını uzman isimlerden alıyor. Sağlığınız için programını her pazar takip edebilirsiniz.

Erkan'la Boş Sokaklar


Başarılı radyocu Erkan şimdide bölgesinin en başarılı Radyolarından Radyo BOX'da dinleyicilerle buluşuyor. Program Pazartesi , Çarşamba ve cuma 22.00 ile 00.00 saatleri arasında yayınlanıyor. Programda telefon bağlantıları stüdyo konukları ve radyoculuğun duayeni Erkan'ın sohbetinin yanı sıra güncel müziklerle dolu dolu bir iki saat bulacaksınız. Ayrıca programda her pazartesi akşamı saat 22:00 da başarılı müzisyen Atakan Ateş in akustik gitar performansı ile beraber usta yazar-şair Tarkan Köylü şiirlerini seslendiriyor.  

Sinema Dünyası


Yola Geldik Yola Çıktı!


Başarılı yönetmen Haydar Işık Yepyeni projesi ile sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yola Geldik filminin basını lansmanı geçtiğimiz günlerde İstanbul Etiler Hatay Medeniyetler Sofrasında gerçekleştirildi. 2016 Yılı’nın merakla beklenen filmi “Yola Geldik”, komedi’si kadar aksiyon sahneleri ile de adından söz ettirecek. 1 Aralık 2015 tarihinde çekimlerine başlanacak olan film Nisan 2016’da vizyona girecek Proje sahibi olan ve senaryosunu ünlü oyuncu Orhan Aydın’ın yazdığı, Işık Film çatısı altında Yapımcılığını İsmail Çağlar, Fevzi Işık ve Orhan Aydın ve yapımcı Yönetmen’liğini ise Haydar Işık’ın yapacağı Yola Geldik sinema film’i Türkiye’yi gülmekten kırıp geçirecek. Başrollerini Ozan Dağgez, Serhat Özcan, Orhan Aydın, Meral Kaplan, Serkan Şengül, Ferdi Kurtuldu, Ayça Kuru, Teoman Gelmez, İrfan Aslanhan, Başak Koşucu, Balamir Emren ve Tolga Akman’ın rol alacağı filmde, yönetmen Haydar Işık komedi, mafya ve sakarlıklarla dolu bir dünyanın kapılarını aralayıp beyazperdeye aktarıyor. Başaırlı yönetmen Haydar Işık basın lansmanında da sürprizlere hazır olun mesajını verdi. Film sıra dışı yapım ekibi ve oyuncu kadrosuyla şimdiden ses getirmeye başladı.

Yazı Dünyası


Öğretmenlik


Öğretmenlik dünyanın en eski ve güzel mesleklerinden birisi. Her mesleğin olduğu gibi öğretmenin de iyisi var kötüsü var ; ama insan hayatındaki zamanlaması ve yeri itibariyle iyi bir öğretmeniniz varsa sizi çok başka noktalara taşıyabilir. Öğretmenler günü kutlu olsun. Bu şansla Değerli yazar Eylül Ayça Karakuş'un Öğretmeni Şule Öner nezdinde tüm öğretmenlere armağan ettiği yazısını da paylaşmak istiyorum :

Şule Öner'e

Bir çok Öğretmen geldi geçti sıralarımdan ve Okul defterlerimin arasından. ..
Lakin bir tek siz geçip gitmediniz benden.Geçemediniz ne zihnimden ne de kalbimden.
Lise yıllarımın ilk günlerinde bir çok yeni arkadaş ve yeni öğretmenle tanışıyor olmanın heyecanını yaşıyordum.Kimlerin hayatımda hâlâ var olacağını bilmeden merhaba sıcaklığında gülümsüyor ve iletişim kurmaya çalışıyordum.
Bir gün ders saati Edebiyat dediler ve biz kimin içeri gireceğini bilmeden siralarımızda yerlerimizi aldık.İceri giren kişi sadece öğretmen kimligiyle değil tüm insanlığıyla adım atmıştı sınıfımıza.
Ben o günlerde bilememistim tabi sizin benim ömrümde bir çok özel güne ayağınızla değil yüreğinizle adım adım yol alacağınızı.
Naif sesiniz, kararli duruşunuz ve gözlerinizde ki inançla adınızı kara tahtaya yazarken ''Dilerim ki hepiniz başarıya imza atacak olan gençler olursunuz ve ömrüm yeter de görürsem eğer bende sizinle gururlanirim sevgili öğrencilerim.''demiştiniz.
Hala ilk günkü gibi kulağımdadir sizin o değerli cümleniz.Çünkü bir çok Öğretmen o güne kadar dersimize girmişti ama hepsi sıradan kendisini tanıtmış ve eğitime geçmişti.
Siz ise önce benim ve bir çok sıra arkadaşımin ''sevgili öğrencilerim''sözünüzle ruhumuza nakış gibi işlenmiştiniz.
Eğitim ve Öğretimin sadece yüz üzerinden verilen notlardan ibaret olmadığını, insanlığın ve sevginin önemini her ders saatinde vurgulayan kocaman yürekli bir eğitimciydiniz. Hep sizi örnek aldım ve çoğu zaman sizi taklit ettim.
Bir çocuğun annesini taklit etmesi gibi, bir çocuğun annesini sevmesi gibi...
Zaman geldi geçti ve ben Okuldan mezun olurken en çok sizden ayrılacağıma üzüldüm. Sandım ki Okul'dan diplomamı alınca size de veda edeceğim.
Siz bana bu hayatta ki kazanan değerlerin kaybedilmemesini öğrettiniz.Aradan geçen 14 yil sonra hâlâ yanımdaysaniz eğer bunun tek sebebi sizsiniz...
Aile olurken dahi yüreğinizi yüreğime koydunuz ve mutluluğuma imzanizla eşlik ettiniz.Sonra zaman geçti ve en ağır acılarımı yaşadığımda sesinizde ki telafisiz ağrıyla ''Yavrum, daima yanındayim.''
dediniz.
Sonra gün geldi geçti bir bayram sabahi ilk arayanim siz oldunuz.
Çünkü acımızın dili artık ortakti ve siz iyi biliyordunuz ki bu çok konuşan ve cok yazan kız çocuğu acıya dayanıksızdı.Acıyan yerini pasuman edemezdi.Acısını en iyi susarak ve göz yaşlarıyla sarmaya çalışırdı.
Bayramlar ve doğum günü kutlamalarını rafa kaldıranlardanım.
Artık bende sizdenim canım hocam.Yıllar geçtikçe size benzediğimi fark ediyor oldum.Sizin kadar daha çok kitap okumaya başladım mesela...
Ya da ne bileyim kendimi daha çok dinler oldum.Ve sanırım bu yazimi yazarken de siz oldum.Siz sadece bir Öğretmen, bir Eğitimci değil kocaman yüce bir yüreğe sahip kadınsınız sevgili Öğretmenim.
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.''cümlesinin bende ki net karşılığı sizsiniz.
Öğretmekle kalmadınız bana ve benim gibi bir çok öğrencinize sihirli ellerinizle dokunuşlarda bulundunuz.
Biliyorum ki başarımla mutlusunuz.
Biliyorum ki ''Gururumsun canım Eylül'üm.'' derken yutkunduğunuzum.
Çünkü bir yarım kırık,
Çünkü bir yarım eksik,
Çünkü bir yarım hâlâ çocuk. ..
Ama şunu bilin ki güzel hocam bir yanım var ki eksilemeyecek kadar tamtamına sevgi dolu ve güçlü.
O yanımda siz varsınız.
O yanımda sizin dualarınız var.
O yanımda koskacaman bir Şule Öner var!
Iyi ki varsınız ve iyi ki yıllar önce sizin yoklama defterinizin arasından bir 341 numarali Eylül Ayça Akbal öğrencisi geçmiş.
Izniniz olursa şimdi  tekrar sizin adinizla, geçen 14 yılın ardından yoklama alıyorum Sn.Şule Öner:
341 Eylül Ayça Akbal burda mı?
Evet buradayım hocam!
Tek değişen şu sevgili hocam. ..
Eylül Ayça Karakuş olarak hâlâ sizinleyim.
Bugün Öğretmenler Günü...
Ben tüm yüreğimle önce sizin ve tüm Öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.
Öğretmenliğin ötesinde bir adınız var benim yüreğimde...
Her ne kadar dilimin ucuna getirip iki dudak arasında ses veremesemde bilirim ki siz biliyorsunuz bende ki sizi...
Iyi ki varsınız canım hocam. Sizi seviyorum.

Eylül Ayça Karakuş