İSTANBUL
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son günlerde gram altın fiyatı ve döviz kurundaki yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendiren vatandaşların yastık altı birikimlerini bozdurmak için döviz bürolarına ve kuyumculara akın ettiğini belirterek, "Özellikle son iki haftadır TL yetiştirmekte zorlanan döviz bürosu ve kuyumcu esnafı gün içinde hiç satış yapamıyor, sürekli döviz ve altın bozuyorlar" dedi.

Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel piyasalardaki Çin korkusu ve iç piyasalardaki erken seçim fiyatlamasının dolar kurunun 3 TL üzerine ve gram altın fiyatlarının 4 yılın zirvesi 111 TL'ye yükselmesini sağladığını anımsattı. 

Dolar ve altın fiyatlarındaki bu tarihi zirveleri balon olarak gören küçük yatırımcının elinde ne var ne yoksa bozdurduğunu vurgulayan Memiş, yatırımcıların, "Zaman zaman böyle fırsatlar çıkıyor biz de önceden almış olduğumuz yatırımlarımızı kar ederek bozduruyoruz" dediğini aktardı.

Memiş, gram altının fiyatı ile döviz kurundaki yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendiren vatandaşların yastık altı birikimlerini bozdurmak için döviz bürolarına ve kuyumculara akın ettiğini dile getirerek, "Özellikle son iki haftadır TL yetiştirmekte zorlanan  döviz bürosu vekuyumcu esnafı gün içinde hiç satış yapamıyor, sürekli döviz ve altın bozuyorlar" diye konuştu.

"Seçim sonrası beklenmeli"

İslam Memiş, vatandaşların fiyatları iyi takip ettiğini ve uzmanların yorumlarını dikkate aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Şu an TL'ye geçmek için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum. Gram altın/TL 106 TL'ye kadar düşmüştü. Gram altında ilk destek seviyesi  olarak 105 TL'yi takip edeceğim. Orta vadede de 100 TL'nin altında bir gram altın fiyatı beklenmemeli. Gram altın fiyatının asıl hedefi ise 120 TL'dir. Bu fiyatı bu yıl göreceğimizi düşünüyorum. Bugünlerde yastık altında birikimini satan vatandaşlarımız seçim sonrasına kadar beklemeli. Seçim sonrası dolar kurunun 2,75 ve gram altının 100 TL olmasını bekliyorum."