ANKARA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yatırımcılardan gelen yoğun talep nedeni̇yle Mi̇lli̇ Pi̇yango i̇halesi̇ne ön yeterli̇k başvuru ve tekli̇f verme süreleri̇ni̇ 3 ay uzattıklarını belirtti.

Ağbal, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Mayıs 2016'da "Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi" ihalesi ilanına çıktıklarını hatırlatarak, söz konusu ihaleye, yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi gösterildiğini kaydetti.

Bugüne kadar 7 yatırımcı grubu tarafından ihale dokümanının alındığını açıklayan Ağbal, diğer yatırımcılar tarafından da ihaleye katılma yönünde talepler alındığına dikkati çekti. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleyle ilgili hem yurt içinde hem de yurt dışında geniş kapsamlı yatırımcı bilgilendirme toplantıları ve tanıtım çalışmalarına devam edildiğini ifade eden Ağbal, ihale ilanında ön yeterlik son başvuru tarihi olarak 14 Temmuz 2016, teklif verme için son başvuru tarihi olarak da 5 Ağustos 2016'nın belirlendiğini anımsattı.

Ağbal, şöyle devam etti:

"Yaptığımız değerlendirmede, yatırımcıların ihale sürecine daha uygun koşullarda hazırlanabilmelerinin sağlanması, daha fazla sayıda yatırımcının ihale sürecine katılımlarına imkan tanınması ve ihalenin başarıyla sonuçlanabilmesi amacıyla ilave süre taleplerinin karşılanmasının uygun olacağı kararlaştırılmıştır. Bu nedenle Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi ihalesinde, ön yeterlik için son başvuru olan 14 Temmuz 2016 tarihi 14 Ekim 2016, teklif verme için son başvuru olan 5 Ağustos 2016 tarihi ise 8 Kasım 2016 olarak değiştirilmiştir."