MOSKOVA

Rusya'nın başkenti Moskova'da binlerce kişi, kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kurşunlanarak öldürülen eski Başbakan Yardımcısı ve muhalif Boris Nemtsov için yürüdü.

Moskova'nın merkezindeki Kitay Gorod caddesinde toplanan kalabalık, Nemtsov'un öldürüldüğü köprüye kadar yürüdü. Nemtsov'a "veda yürüyüşüne" katılanlar, Rusya ve Cumhuriyetçiler Partisi-Ulusal Özgürlük Partisi (PARNAS) partisi bayrakları taşıdı. Nemtsov'un resimleri ve pankartlarla yürüyen kalabalık, ellerindeki karanfilleri Rus muhalifin öldürüldüğü yere bıraktı.

Moskova Emniyeti'nin verilerine göre, yürüyüşe yaklaşık 17 bin kişi katıldı. Yürüyüşe PARNAS partisi ve muhalif gruplar başta olmak üzere, birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Yürüyüş nedeniyle şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, ana caddeleri araç trafiğine kapattı. Polisle yürüyüşe katılanlar arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Öte yandan yürüyüşe katılan Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Aleksey Gonçarenko'nun gözaltına alındığı belirtildi.

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde de Nemtsov'a veda yürüyüşü düzenlendi.

Nemtsov, 27 Şubat'ta yerel saatle 23.40'ta Kremlin Sarayı'na çok yakın bir yerde kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kurşunlanarak öldürülmüştü. Eski Başbakan Yardımcısı Nemtsov, son yıllarda Putin karşıtı gösterilere verdiği destek ve muhalif tutumuyla öne çıkmıştı.