NEW YORK - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Marriott Marquis Hotel'de gerçekleştirlen açılış resepsiyonunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çevresinde yaşanan çatışmalar ve ekonomik krizlere rağmen gösterdiği ekonomik istikrarın önemine değindi.

Derneğin ABD Genel Merkezi'ni 2014'te Washington'da açtıklarını, New York'un ardından San Francisco ve Boston'da da şube açmayı planladıklarını anlatan Olpak, yeni şubelerin ikili ticaretin artmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye'de 11 bini aşkın üyesi olan MÜSİAD'ın 72 ülkede 170 noktada hizmet verdiğini ifade eden Olpak, MÜSİAD'ın üye kabulünde banka hesabı yerine adayların iş çevrelerindeki itibarlarına baktıklarını dile getirdi. 

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da konuşmasında, özel sektör devlet işbirliği içinde New York'ta önemli görevler ifa edeceklerini söyledi.

Türk toplumunun birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine dikkati çeken Yalçın, MÜSİAD'ı Türkiye'nin hedeflerine yaptığı katkıdan dolayı da tebrik etti.

MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer de yaptığı konuşmada, dünyanın farklı noktalarında MUSİAD ölçüsünde hizmet veren başka bir işadamı örgütü bulunmadığını kaydederek, ABD'deki faaliyetleriyle farklı sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından New York ve çevresinde faaliyet gösteren restoran ve gıda şirket temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen "Gıda ve Restoran Zirvesi"nde de sektörün sorunları, yenilikleri ve fırsatlar değerlendirildi.