KAHİRE

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması başladı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, aralarında Mursi'nin de bulunduğu tüm tutuklu sanıklar yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmanın görüleceği Polis Akademisi binasına getirildi. 

AA muhabirine konuşan savunma heyeti üyesi avukat Hasan Salih, davada birtakım boşluklar olduğunu ve bunların üzerine gideceklerini belirterek, duruşmanın ertelenmesini talep edeceklerini kaydetti.

Oğul Mursi babasını ikinci kez görecek

Öte yandan, savunma heyetinde yer alan avukatlar ve devlet tarafından atanan avukatlar arasında tartışma yaşandığı belirtildi.

Duruşma salonunda hazır bulunan Mursi'nin avukat oğlu Usame Mursi'nin de babasını görevden alındığı 3 Temmuz'dan bu yana ikinci kez göreceği ifade edildi.

Mısır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada, 22'si tutuklu,14'ü firari 36 kişi, Hamas, Lübnan'daki Hizbullah ve İran Devrim Muhafızlarıyla iş birliği yaparak ülkede "terör ve yıkım gerçekleştirmek" suçlamalarıyla yargılanıyor.