KUDÜS/NABLUS - Vadi el-Cevz Mahallesi'nde cuma namazının ardından Filistinliler ile polis arasında çıkan arbede sırasında Filistinli göstericilerin arasına karışan İsrailli sivil polisler, bir göstericiyi göz altına almaya çalıştıkları sırada açığa çıkarılmaları üzerine korunmak için silah çekti.

Göstericilerin üzerine rastgele ateş etmeye başlayan sivil polisler, kalabalığın arasından kaçmayı başardı.

İsrailli yetkililer, Kudüs'te dün akşam başlayıp sabahın ilk saatlerine kadar devam eden olaylarda 39 Filistinlinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da ihya etmek isteyenlere 50 yaş sınırlaması getiren İsrail polisi, Aksa'ya girmek isteyen Filistinliler'e plastik mermi, göz yaşartıcı gaz  ve tazyikli su ile müdahale etmişti.

Yahudi yerleşimci cuma çıkışında Filistinlilere ateş açtı

Batı Şeria'nın Nablus kentinde, bir Yahudi yerleşimcinin cuma namazından çıkan Filistinlilere açtığı ateş sonucu 1 kişinin öldüğü bildirildi.

AA muhabirine konuşan Filistin Sağlık Bakanlığı Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Tarif Aşur, "Nablus'un Havara beldesinde cuma namazı sonrası camiden çıkan Müslümanlara bir Yahudi yerleşimci tarafından açılan ateşte ağır yaralanan Azmi Avde isimli 20 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti" dedi.

Olayın gerçekleştiği caminin Nablus'u güney beldelere bağlayan ana cadde üzerinde bulunduğu belirtildi.

Yaklaşık 39 bin Yahudi yerleşimcinin yaşadığı belirtilen Nablus ve çevresinde Filistinlilerin sık sık aşırı sağcı Yahudilerin saldırılarına maruz kaldığı ifade ediliyor.