LONDRA

İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya dahil bütün ülkelerin Suriye’de bir geçiş hükümeti oluşturmak için ılımlı, Sünni muhalefetin masada yer alması gerektiğinin farkına varması gerektiğini belirtti.

İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası’nda haftalık "Başbakana Sorular" (PMQ) oturumunda konuşan Cameron, Londra’da geçen hafta yapılan ve 10 milyar doları aşkın yardım toplanan Suriye Donörler Konferansı’nda, bugüne kadar benzeri bir organizasyonda bir günde toplanan en büyük yardım tutarına ulaşıldığını söyledi.

Toplanan yardımların öncelikle Suriyeli sığınmacıları bölgede tutmaya dönük tedbirler için harcanacağını anlatan Cameron, "Bu parayla sığınmacılara gıda ve giyecek sağlanacak, ihtiyaç duydukları ilaçlar temin edilecek ama ülkede siyasi bir çözüme de ihtiyacımız var" diye konuştu.

Konunun bütün tarafları ile Suriye’de siyasi çözüme ulaşılmasına yönelik çalıştıklarını dile getiren Cameron, şunları kaydetti:

"Rusya dahil bütün ülkeler Suriye’de bir geçiş hükümeti oluşturmak için ılımlı, Sünni muhalefetin masada yer alması gerektiğinin farkına varmalı. Bir yanda Esed'in, diğer yanda DAEŞ'in yer aldığı bir Suriye’de terör açısından da, sığınmacılar açısından da, ülkenin geleceği açısından da mümkün olan en kötü sonuçlarla karşı karşıya kalırız."