BRÜKSEL

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) lideri Marine Le Pen, İngiliz halkının AB'den ayrılma kararı ile zincirlerini kırdığını belirterek olayın Berlin Duvarı'nın yıkılmasından bu yana Avrupa’da meydana gelen en önemli olay olduğunu savundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap eden Le Pen, "Ayrılma kararı Berlin Duvarı'nın yıkılmasından bu yana Avrupa’da meydana gelen en önemli olay oldu. İngiliz halkı ayrılma kararı ile zincilerini kırmıştır. Onlar hem kendi ülkesine duyduğu aşkı haykırmış hem de tüm dünyaya bir özgürlük mesajı vermiştir." diye konuştu.

"AB’nin dağılması gerekiyor"

Avrupa’nın birçok ülkesinde şimdiye kadar düzenlenen referandumlarda halkın kararının Brüksel yönetimi tarafından dikkate alınmadığını savunan Le Pen, "Saçma-sapan politikalarla işsizlik, göç gibi sorunların ortaya çıkarıldığını, endüstrileşmenin gerilediğini" kaydetti.

Konuşmasının sonunda AB’nin dağılması gerektiği görüşünü tekrarlayan Le Pen, "Kendi adıma ben Fransa için bu işi gönüllü olarak yapmaya hazırım, yaşasın hür halklar, yaşasın İngiltere ve yaşasın Fransa." ifadeleriyle konuşmasını bitirdi.