GAZZE - Gazze’nin güneydeki Rimal Mahallesinde yıkılan evlerin enkazında toplanan  Filistinli çocuklar, "Biz de dünyadaki akranlarımız gibi yaşamak istiyoruz" diye seslendi. Gece "moloz yığınları" önünde ellerinde mumlarla İsrail'i protesto eden çocuklar, "Biz hayatı seviyoruz amaİsrail bizi öldürüyor" ve "İsrail evlerimizi ve oyun parklarımızı yok etti" gibi İsrail’i kınayan dövizler taşıdı.

İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığını belirtilen göstericiler, İsrail yönetiminin Filistinli çocuklara karşı "insanlık suçu" işlediği vurguladı.

Uluslararası toplumdan, Gazze’de işlenen cinayetlere ve yaşananlara "dur" demesini isteyen eylemci çocuklar,"Biz de dünya çocukları gibi yaşamak istiyoruz" diye slogan attı.

Filistinli çocuklardan Tasnim Abdülhadi, İsrail'in 51 gün devam eden saldırılarına değinerek, "İsrail evlerimizi yıktı, hayallerimizi ve geleceğimiz yok etti. Bu haksız durumu tüm dünyaya duyurmak için buradayım. Ben de diğer çocuklar gibi neden yaşayamıyorum? İsrail neden bizi yok etmek istiyor ve oyun oynama hakkımı engelliyor? Okumak, okuluma gitmek ve evimde yaşamak istiyorum. İsrail evimizi yıktığı için ben şimdi nerede yaşayacağım?" diyerek tepkisini dile getirdi.

İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırıları, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde Filistinli gruplarla varılan ateşkes çerçevesinde, 26 Ağustos'ta durmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 578'i çocuk 2 bin 145 kişinin hayatını kaybettiği, 11 bin 100 kişinin yaralandığı saldırılarda, 143 okul ve 2 bin 276 ev kullanılamaz hale gelirken, on binlercesi de hasar gördü.