ASTANA - Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Kazakistan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, 100 yıldan fazla geçmişi olan Astana Jabaev 4 no'lu ilköğretim okulu ve lisesindeki ziyaretinde çocuklara el sanatları becerilerinin kazandırılması girişimiyle Kazak halkının sevgisini kazanan TİKA'nın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

Erdoğan'a, TİKA'nın her yıl, 300 kız öğrencinin profesyonel standartlarda dikiş öğrenerek meslek edinmelerine katkı sağlamak üzere çeşitli hibeler yaptığı bilgisi verildi.

Okul öğrencileri tarafından canlı müzik gösterileri ve yöresel danslarla karşılanan Emine Erdoğan, ziyaretinin anısına okulda başarılı olan ilk 50 öğrenciye mini tablet bilgisayar hediye etti.

Daha sonra Kazakistan Milli Sanat Galerisi'nin katkılarıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl sergisinin açılışını yapan Erdoğan, Çanakkale Savaşı sırasında karşılaşılan zorlukları ve gösterilen fedakarlıkları anlatan fotoğrafların bulunduğu koleksiyonu gezdi.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in kızı, Kazakistan Parlamentosu Meclis Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda opera sanatçısı olan Dariga Nursultanova Nazarbayeva'nın davetlisi olarak Astana Operası'na giden Erdoğan, Kazakistan'da II. Dünya Savaşı'nın 70. yıl dönümü anısına kutlanan Zafer Bayramı vesilesiyle gazilere sevgi ve saygı sunmak adına icra edilen operada Nazarbayeva'nın seslendirdiği Rusça ve Kazakça şarkıları dinledi.