CENEVRE - Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu'nun (UNSMIL) İnsan Hakları Birimi Müdürü Claudio Cordone, Libya'da DAEŞ tehlikesinin giderek arttığını belirterek, terör örgütünün ülkenin her yerinde saldırılar düzenleyebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin Libya'daki insan hakları ihlalleri ile ilgili raporu yayımlandı.

Rapora ilişkin bilgi veren Cordone, Libya'da iki rakip hükümet arasındaki çatışmaların ve diğer kurumlar arasındaki bölünmelerin devam etmesi durumunda ülkenin iflas edebileceği uyarısında bulundu.

Ülkenin büyük bir kısmında artık yargının da işlevini yitirdiğine dikkati çeken Cordone, Bingazi'de, Trablus'da savaşın devam ettiğini, ülkede DAEŞ tehlikesinin de giderek arttığını ifade etti.

Claudio Cordone, Libya'da Sirte şehrinin örgütün kontrolü altında olduğunu, DAEŞ militanı sayısının bin ile 5 bin arasında olduğunu söyledi. Cordone, "Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki DAEŞ'in Libya'nın her yerinde, hatta sıkı kontrol altındaki Misrata da bile, saldırılar düzenleyebilecek kapasitesi var" dedi.