WASHINGTON

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in Suriye’deki hedeflerine savaş ve bombardıman uçakları kullanarak 4 saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak’taki hedeflere saldırı ve savaş uçaklarıyla 3 saldırı düzenlendiği belirtildi.

Suriye’deki saldırıların hepsi Kobani yakınlarında düzenlenirken, IŞİD’in muharebe mezvileri, binası ve büyük bir ünitesi imha edildi.

Irak’ta Beci petrol rafinesinin güneyindeki ve Musul barajının güneydoğusundaki saldırılarda IŞİD’in muharebe pozisyonları vurulurken, Felluce’nin kuzeyindeki saldırıda örgütün saldırısı bastırıldı.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların terör örgütü IŞİD’in Irak’a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen “Doğal Kararlılık” operasyonlarının bir parçası olarak düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada bugüne kadar Irak’taki hava saldırılarına Fransa, Birleşik Krallık, Avustralya ve Hollanda’nın, Suriye'deki saldırılara Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Bahreyn’in destek verdiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, gün boyu bölgede keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da, akşam saatlerinde Kobani'nin doğu ve kuzeydoğusunda bulunan IŞİD mevzilerini bombaladı.

Bombardımanın ardından bölgedeki sokak çatışmaların sesi Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de duyuldu.

Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri ise devam ediyor.