Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz?
Diyarbakırlı bir annenin Yugoslav göçmeni bir babanın çocuğu olarak doğdum. Liseden mezun oluncaya  kadar Ankara'da yaşadım.

Neden Modellik ? 
Modellik  benim planladığım yada hedefim olan bir meslek değildi. Lise öğrencisiyken İstanbul’dan Ankara’ya gelen bir moda fotoğrafçısı ile tesadüfen tanışmam gelecekteki hayatımı tamamıyla değiştirdi.

İlk çalışmanızı hatırlıyor musunuz, nasıldı?

İlk katalog çekimim yazın sıcağında bir kürk çekimiydi. Sıcak çok zorlaştırıyordu çekimi....

Örnek aldığınız isimler var mı ? 

Mesleğinde her başarılı kişi takdiri, saygıyı hak eder. Tabiki benim ülkemde de başarılı modeller var.

Unutamadığınız çalışmalarınıza dair bir anınız var mı?

Magazin programı Sunuculuğu yaparken (canlı sunuyordum ve ilk programım ve ilk haberi sunacaktım) prompter dan okurken prompter da görevli olan kişi  ne yaptıysa bir anda ekran karardı. Ve ben önceden sunumlara göz attığım için aklımda kaldığı kadarıyla durumu toparlamaya çalıştım. Sunum bitti reklama girdik ve görüntü yönetmeni kapıya sağlam bir tekmeyle içeri girmişti . Ne yapacağımı şaşırmıştım. Programı bitirdik ama bende bitmiştim.

Şu anki yaptıklarınız dışında yapmak istediğiniz çalışmalar var mı ?

Sokak hayvanlarıyla barınaklarla çok ilgiliyim. Bazılarının sokak hayvanlarına karşı tavrı sanki birileri onları fabrikada üretmiş sokağa bırakmış gibi muamele edip dışlamasından nefret ediyorum. O canları da Seni yaratan yarattı bu hoşgörüsüzlük niye. Çok sinirleniyorum devam etmeyeceğim.

Mesleğinizde bir rekabet baskısı/etkisi hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız bu mesleğinize nasıl yansıyor? Bu rekabet ortamının size ve mesleğe olumlu olumsuz etkileri nelerdir?

Her şeyden önce siz yaptığınız mesleğe saygı duyar ciddiye alırsanız gerisi geliyor zaten iyiyseniz disiplinliyseniz tercih edilirsiniz. Bana göre modellik yapan insan özel insandır. rekabet içinde olacak bir durum yok bence... Benimde hırslarım yok bende elimden geldiğince ayırt etmeden mesleğimin gerektirdiklerini yapmaya çalışıyorum. 

Magazin dünyasında bir şeyleri değiştirme şansınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Magazin dünyasında dikkatimi çeken ve ünlüleri çılgına çeviren tek şey bence muhabirlerin çoğu karşısındaki ünlüyü yeteri kadar tanımadan olur olmaz durumlarda sordukları sorular. Nerde ne zaman hangi durumda ne sorması gerektiğini gerçekten bilmiyorlar. Bence bir eğitimden geçmeliler. Bu yüzdende birçok ünlünün basınla arası iyi değil olmayacakta

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle spor sonra konserler, tiyatro ve sinema takibimde

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?

Hayatımın kitabı w.andrews Çatı serisi korku filmlerine bayılırım  SAW (testere serisini tek geçerim)

Yeni Çalışmalarınız söz konusu mu ?

Yeni projeler her zaman var çalışıp ürettiğinizde bir yenisine merhaba demek keyifli. Eve mutlu dönüyorsun.

Haber spikerliği ve sunuculuk düşünüyor musunuz ?

Haber spikerliği bana göre değil sanki . Ama başka bir proje neden olmasın..

Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?

Gelecek planlarım iyi düşün iyi olsun :) her şeyden önce sağlıklıyım ailemi çok seviyorum. İşler önemli değil illaki yapar üretirsin. Şükretmem için çok neden var sakin düzenli hayatımı seviyorum daha ne isteyeyim ki fani dünyada ..... Önemli olan özünde iyi insan olmayı her şeyi herkesi iyi kötü demeden olduğu gibi hoşgörüyle kabul etmeyi öğren  ve dünyaya güzellik getir.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı?


Umarım dünyaya bir an evvel barış ve uzur gelir.

Röportaj : Cengizhan KAYA




Zulme Karşı Gandhi


Medya Dünyası


Ayşenur Asuman Uğur ile Sağlık Raporu


Sağlık medyasının en önemli isimlerinden Ayşenur Asuman Uğur hafta içi her gün Sağlık Raporu programı ile TV Net ekranlarında. Hafta içi her sabah 10.20’de yayınlanan programda birbirinden değerli isimleri konuk alan Ayşenur Asuman Uğur izleyicilerin zihnindeki pek çok sorunun cevabını aktarıyor. Sağlık alanında makaleleri de bulunan Ayşenur Asuman Uğur kendine has tarzıyla özgün bir sağlık programı hazırlıyor. Programda pozitif enerjisi ve güzelliğiyle de dikkat çeken Ayşenur Asuman Uğur’u mutlaka izleyin.

Arin Gürsoy’un Avrupa Turu


Ülke Tv’nin başarılı ve güzel haber spikeri Arin Gürsoy şimdilerde tatil döneminde Avrupa Turun’da..Neredeyse tüm Avrupa’yı dolaşan Arin Gürsoy yeni yayın dönemi öncesi enerji depoluyor.

Önce Avrupa Sonra Çeşme!


Geçtiğimiz yılın belki de en çok çalışan modellerinden olan Simge Ünal sezonun yorgunluğunu tatilde atıyor. Önce Avrupa’yı dolaşan güzel manken şimdilerde Çeşme’de denizin ve güneşin keyfini çıkarıyor. Güzelliğiyle görenleri büyüleyen Simge Ünal yeni döneme enerji topluyor.


Kitap Dünyası


Zulme Karşı Gandhi


Norman Finkelstein’in yeni kitabı “Zulme Karşı Gandhi” çıktı.

Norman Finkelstein Gandhi’nin Şiddetsizlik, Direniş ve Cesaret Üzerine Düşüncelerini değerlendirdi.

Aktivist siyaset bilimci Norman Finkelstein Yahudi olmasına rağmen İsrail – Filistin meselesinde Filistin yanlısı tavırları nedeniyle ABD’de İsrail Lobisi tarafından çalıştığı üniversiteden atıldı. Ayrıca, İsrail’e girmesi de yasaklandı. İki yıl önce bir konferansta kendisine tepki göstererek ağlayan Yahudi bir kıza “İsrail’in Filistine’e karşı işlediği savaş suçlarına suskun kalmayacağım” sözleriyle cevap vererek bir anda dünya kamuoyunun gündemine oturdu.

İsrail’in savaş suçu işlediğini her platformda dile getiren Finkelstein, Tuti Kitap’tan çıkan “Zulme Karşı Gandhi” adlı çalışmasında Gandhi’nin tüm dünyada ses getiren şiddetsiz direniş öğretisinin özünü anlattı.

Bilgi İçin: Özge Aladağ Mustafaoğlu / [email protected]

Norman G. Finkelstein Kimdir?


Amerikalı siyaset bilimci, yazar ve aynı zamanda aktivist olan Norman G. Finkelstein, 8 Aralık 1953’te doğmuştur. Nazilerin Yahudi katliamından ailesinin sağ kurtulmuş olması yazarın ‘Filistin-İsrail Çatışması’ ve ‘Yahudi Katliamı’ üzerine çalışmasında etkili olmuştur. Finkelstein, Binghamton Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra doktorasını Princeton Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Uzun yıllar siyaset teorisi ve Filistin-İsrail çatışması üzerine ders vermiş olan yazar, hâlâ konuyla ilgili yazılar yazmakta ve konferanslar vermektedir. Hâlihazırda dokuz kitabı olan Finkelstein’ın eserleri 50 ülkede yayınlanmıştır. 
Kendisini ‘adli âlim’ olarak tanımlayan Finkelstein, gerçekleri saptırarak İsrail’in izlemiş olduğu politikaları savunan bazı seçkin yazar ve akademisyenleri sertçe eleştiren akademik yazılar kaleme almıştır.
Siyonizm, Filistin’in demografik yapısı; yazarın yazılarında öne çıkan konulardır. 2000 yılında yayınlanan “Holokost Endüstrisi” adlı kitabında, ‘yaşanan trajedinin hatırasının İsrail’in geleceği ve ekonomik çıkarları adına sömürüldüğünü’ savunan Finkelstein, ‘bazıları tarafından katliamın silah olarak kullanıldığını ve bunun da kendisini kurban olarak sunan İsrail Devleti’nin dünya üzerindeki en korkunç askerî güce sahip olabilmesi için tasarlandığını’ anlatıyor.Siyonizm’e karşı yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle DePaul Üniversitesi’ndeki görevine 2007 yılında son verilmiştir.


Kim Kimdir ?


Tuğba Çavdar


Tuğba Çavdar , Kırşehir’de doğdu. İlköğrenimin ardından sağlık eğitimi aldı. Hemşirelik bölümü bitirdi. Yine Üniversitede iş güvenliği eğitimi alarak sağlık ve iş güvenliği alanında çalışmalar yaptı. Sonrasında asıl yapmayı istediği iş olan medya ve sunuculuğa yöneldi. Çeşitli eğitim çalışmalarının ardından Kanal T Lezzet Keşfi programcılığını hazırlayıp sunmaya başladı. Halen Tuğba Çavdar çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Tuğba Çavdar programlarda özellikle neşeli yönü , çok yönlülüğü , birikimi ve kendine özgü sunumuyla öne çıkmaktadır. Tuğba Çavdar bu mesleğe dair yeteneği , çalışkanlığı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı , eşsiz güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tuğba Çavdar tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.


Müzik Dünyası


Meryem Akar Azerbaycan’da!


Dj Meryem Akar ses getirmeye devam ediyor. Başarılı ve güzel Dj geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Nahcıvan’da gerçekleştirilen bir etkinlikte sahne aldı. 4 Saat sahnede kalan Meryem Akar performansı , enerjisi ve güzelliğiyle büyüledi!