Diyelim ki spor yaparken fazla ağırlık kaldırdınız ve sırtınızda kas ağrısı meydana geldi. Doktorunuz size kas gevşetici yazdı. Eczaneden aldığınızda içeriğini okuma eğilimdeyseniz buyurun okuyun, değilseniz çok geçmiş olsun. İlacın olası yan etkilerinde şöyle yazıyor: Tüm ilaçlar gibi X’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Aşağıdakilerden biri olursa X kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz: Ağız, yüz veya boğazda şişme. Nefes almada güçlük (göğüste sıkışıklık veya hırıltı) Ölümcül olabilen veya şoka sebebiyet veren kan basıncında ani düşme. Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise sizin X’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz. Kalp atım hızının artması (nabzınızın artması), Kan damarlarının gevşemesi (kan basıncınızın düşmesi), nefes darlığı, mide kanaması, karaciğer toksitesi (kaşıntı, iştahta azalma, yorgunluk, deride veya gözlerin beyaz kısmında sararma, karın ağrısı, idrar renginde koyulaşma gibi belirtilerle kendini gösterir bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır. Çok yaygın 10 hastanın en az birinde görülebilir. Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat100 hastanın birinden fazla görülebilir. Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1000 hastanın birinden az görülebilir. Çok seyrek: 10000 hastanın birinden az görülebilir. Bilinmiyor. Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz. Yaygın görülen yan etkiler: Ankisiyete (kaygı, endişe), sersemlik (%6), baş dönmesi (%9), baş ağrısı (%5), sinirlilik, uyuşma, karın ağrısı, iştahsızlık,  ishal(%2), hazımsızlık (%1), gaz, kanamalı dışkı, bulantı (%3), kaşıntı, döküntü, ciltte renk değişikliği, aşırı miktarda idrar, asteni (kuvvetsizlik, güçten düşme (%2), vücut ağrısı, ödem. Yaygın olmayan yan etkiler: Anormal düşünceler, bilinç bulanıklığı, depresyon (ruhsal çökkünlük) duygusal değişkenlik, hipolani (kasların gerginliğini yitirmesi, uykusuzluk, öksürüğün artması, grip belirtileri, nezle (rinit), kabızlık, ağız kuruluğu, susama, kusma, terleme, menoraji, üşüme. Bilinmiyor: Aşırı uyarılma, eskimoz (deride morarma), Peteşi (nokta şeklindeki deri altı kanamaları), kırıklık. Bunlar X’in hafif yan etkileridir. Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki yaşarsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.