MALZEMELER:
500 gr orta yağlı dana kıyma
1 yemek kaşığı ince doğranmış kuyruk yağ
1 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 adet yumurta
6 dal ince doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
KIZARTMAK İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Kuru soğanı bir bıçak yardımıyla çok küçük doğrayın.
Kıymayı bir kaseye alın ve soğanı ekleyin. İnce doğranmış kuyruk yağını, maydanozu, bayat ekmek içini, tuz ve baharatlarını ekleyerek bir avuç soğuk su serperek iyice yoğurun. Yoğurma süreniz uzadıkça daha lezzetli olacaktır. Köfte karışımını 1/2 saat buzdolabında bekletin.
Mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar kopararak avuç içinizde yassıltın.
Çok ince olmamasına dikkat edin. 
Arkalı önlü tereyağ sürün.
Döküm tava yada kalın tabanlı teflon tavanızı ısıtın ve köfteleri, orta ateşte arkalı önlü kızartın.
Yanlarına közlediğiniz biber ve domateslerle servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.