İtalya da ‘Aydınlanma Dönemi’nde burjuva tiyatrosunun kurulmasına ön ayak olmuş önemli bir tiyatro yazarı olan Carlo Goldoni’nin ‘Yalancı’ adlı tiyatro oyunu tiyatro severlerle buluştu.
Carlo Goldoni (1707-1793), İtalya’da yazılı olmayan halk tiyatrosu komedyalarına  (Commedia dell’Arte) hem edebi bir derinlik kazandırmış hem de bunları yazılı tiyatro metinleri haline getirerek  ‘Aydınlanma Dönemi’nde burjuva tiyatrosunun kurulmasına ön ayak olmuş önemli bir tiyatro yazarıdır.

‘Carlo Goldoni’, “Yalancı’’ Oyunu:

Biz tiyatro aşıkları her gün tiyatro izlersek, mutlu oluyoruz…
16 Mayıs 2016 Perşembe akşamı İtalyan Komedi Yazarı Carlo Goldoni’nin ‘Yalancı’ adlı oyununu izlemek üzere ‘Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde buluştuk.
Oyunun başlamasına dakikalar kala, heyecanlıyız…
Yıllardır görmediğim dostlarımla birlikte olmanın sevincini yaşarken ‘Sanatın’ birleştirici bir unsur olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor.
Salon tıklım tıklım dolu, tiyatro severlerle bir aradayız.
Oyun başlıyor!.. Murat Karasu’nun yönetmenliğinde İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan (MSGSÜ) mezun öğrencilerinin, sahnede profesyonel oyunculardan farksız oyunculukları ile kahkaha sesleri arasında düşündüren, ders veren diyalogları ile de gecemize renk kattılar.
Oyuncuların sahnede gösterdikleri teknik başarı, dans ve müzikle birleşince harika bir oyun çıkmış ortaya.
Tadı damağımızda kalarak güzel duygularla ayrılıyoruz tiyatrodan…
İleri ki günlerde oyun, Ankara da sahnelenecek.
Nice Tiyatro oyunlarına…