İSTANBUL - Türkiye'nin dijitalleşmesine hız kazandırmayı amaçlayan "Dijital Dönüşüm Direktörü (Chief Digital Officer - CDO) Turkey" platformu, ilk toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi.

Platformdan yapılan açıklamaya göre, dijitalleşmeyle ilgili önemli kararların alındığı ve moderatörlüğünü Mobil Anons Genel Müdürü Bülent Kutlu’nun yaptığı toplantıya, 50’ye yakın şirketten üst düzey yönetici katıldı.

Toplantıda, gelişmiş ülkelerde şirketler için çok önemli bir poziyon haline gelen CDO'ların Türkiye’deki durumu masaya yatırıldı. CDO teriminin Türkçe karşılığı olarak "Dijital Dönüşüm Direktörü" ifadesinin kullanılmasına karar verildi.

Toplantıda, şirketlerin dijitalleşmesine hız katmak için genel müdüre bağlı CDO pozisyonun olması gerektiği, şirketler ve sektörel bazda görev tanımının değişebileceği vurgulandı. 

Toplantıda konuşan TÜBİYAD Finans ve Bilişim Yöneticileri Derneği Başkanı ve EuroCIO Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Malaz, CDO pozisyonunun şirketlerin dijitalleşme yolculuğunda çok önemli hale geldiğini belirterek, "Dünyada birçok önemli kurum CDO atamalarını gerçekleştirdi. Ülkemizde şirketler, CDO atamalarını yapmalarıyla dijitalleşmeye hız vermiş olacak. CDO Turkey platformunun CDO farkındalığı oluşturmasına gönülden inanıyoruz ve ülke geleceğimiz için oluşuma içtenlikle destek veriyoruz. Bizce her şirket yöneticisinin destek vermesi gereken bir oluşum" görüşünü paylaştı.

Toplantı moderatörü ve Mobil Anons Genel Müdürü Bülent Kutlu ise CDO Turkey oluşumunun Aralık 2014 tarihinde başladığını ve 6 ay içerisinde şirket sahipleri ve yöneticilerinden büyük destek aldığını anlattı.

Kutlu, Gartner öngörülerine göre 2015 sonunda şirketlerin en az yüzde 25'inin CDO atamalarını gerçekleştireceğini belirterek, Türkiye'de 80'e yakın kurumsal şirketin bu yıl sonuna kadar CDO atamalarını gerçekleştireceği öngörüsünde bulundu. 

CDO Turkey hakkında

CDO (Chief Digital Officer) / Dijital Dönüşüm Direktörü, şirketlerindijital stratejilerinin oluşturulmasından ve uygulanmasından kısaca tüm dijital pazarlama aktivitelerinden sorumlu; satış , pazarlama ve bilişim teknolojileri alanlarının hepsinde deneyim kazanmış, yönetim kurulu ya da genel müdürlere bağlı çalışan genel müdür yardımcısı ya da direktör seviyesindeki üst düzey yöneticiler olarak tanımlanıyor.

CDO Turkey, dijitalleşme yolunda en önemli noktalarından birisinin şirket üst düzeylerinin konu hakkındaki farkındalıklarını artırmaları ve şirketlerinin sürdürülebilir ve doğru dijital stratejilerine oluşturulmasına öncülük etmeleri gerektiğine inanarak faaliyetlerini sürdürüyor.

CDO Turkey, şirket üst düzeylerine yardımcı olmak amacıyla dijital dünyadaki tüm gelişmeleri özet olarak internet sitesi ve sosyal medya sayfaları aracılığıyla üst düzey yöneticilere sunuyor.