CUPERTINO

California Cupertino üssündeki tanıtımda aynı zamanda  Apple masaüstü işletim sistemi OS X Yosemite’yi yayınlayan şirket, 20 Ekim itibarıyla ödeme sistemiApple Pay’in Amerika’da faaliyete geçeceğini de duyurdu.

İPad Air 2

Tanıtım, Apple’ın küresel pazarlardan sorumlu başkan yardımcısı Phil Schiller tarafından yapıldı. 9,7 inçlik ekranıyla 6,1 milimetre inceliğinde bir tasarıma sahip iPad Air 2 için Schiller, “dünyanın en ince tableti”  ifadesini kullandı.

iPad Air'la karşılaştırıldığında 180 kat grafik performansa sahip cihaz, parmak izi tanıma sensörünün (Touch ID) yanında A8 işlemcisinin özel bir sürümü olan A8X ile güçlendirilmiş. 8 megapiksellik iSight ve FaceTime kamerasıyla panorama fotoğraf çekimi ve zaman atlamalı video kaydı gibi özelliklerle zenginleştirilen cihaz, yeni nesil Wi-Fi teknolojisiyle iPad Air’a göre daha hızlı ağ bağlantılarına sahip.

Uzay grisi, altın ve gümüş olmak üzere üç farklı renge sahip olan ve 10 saat pil ömrü sunan iPad Air 2, bugünden itibaren ön siparişe açılacak. Satışına gelecek hafta başlanacak cihazın ABD fiyatı 499 dolar olacak.

iPad Mini 3

Bir önceki versiyonla kıyaslandığında 7,9 inçlik daha ufak ekranlı iPad Mini 3, iPad Air 2'de olduğu gibi Touch ID sensörü ve Wi-Fi teknolojisine sahip. Gelecek haftadan itibaren satışa çıkacak cihazın Wi-Fi modelinin fiyatı 399 dolar olacak. Yeni ürünün gelmesiyle 2012 iPad Mini modelinin fiyatı 299 dolardan 249 dolara düşecek.  

iMac Retina 5K

Apple Başkan Yardımcısı Phil Schiller’in, “bugüne dek Apple’ın yaptığı en yüksek çözünürlüklü bilgisayar ekranı” sözleriyle tanıttığı “Retina 5K” modeli,  5120 x 2880 çözünürlükteki 5 milimetre kalınlığa sahip retina ekranıyla Full HD’nin 7 katı daha iyi görüntü sunarken, yüzde 30 daha az enerji harcıyor. 27 inç ekran genişliği, 3,5 GHz dört çekirdekli Intel Core 5 işlemci, 8 GB bellek ve 1 TB Fusion Drive depolama alanı gibi özelliklere de sahip yeni iMac Retina 5K, 2 bin 499 dolardan satışa sunulacak. 

Mac Mini

Tanıtımı yapılan son cihaz, yeni nesil Mac Mini oldu. Tanıtımda cihazın 4'üncü jenerasyon Intel Core işlemci kullandığı, OS X Yosemite işletim sistemi, iki adet Thunderbolt 2 portu ve daha hızlı CPU ve Wi-Fi özellikleriyle 499 dolardan satılacağı duyuruldu.

20 Ekim itibarıyla Amerika’da faaliyete geçecek dijital ödeme sistemi Apple Pay hakkında da bilgi verilen tanıtımda, Apple Pay için 500 bankayla anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Apple ayrıca, yeni cihazların tanıtımıyla masaüstü işletim sistemi OS X Yosemite’nin de yayınlandığını ve kullanıcıların bu işletim sistemini ücretsiz indirebileceklerini açıkladı.