İSTANBUL

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Teknoloji Ödülleri"nde 36 projenin finale kaldığı bildirildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliği ile 12'ncisi yürütülen "Teknoloji Ödülleri"nde, finale kalan 36 proje, 12'inci Teknoloji Ödülleri Yürütme Komitesi (TÖYK) Başkanı C. Müjdat Altay, TÜBİTAK TÖYK Üyesi Rıza Seymen, TTGV TÖYK Üyesi Deniz Bayhan ve Evren Bükülmez, TÜSİAD TÖYK Üyesi Onur Özcan ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Verilen bilgiye göre, 216 ön başvurudan değerlendirmeye alınan 170 başvuru ile rekora koşan Teknoloji Ödülleri'nde finale kalan şirketlerin yüzde 20'sini küçük, yüzde 20'sini orta, yüzde 14'ünü mikro, yüzde 46'sını ise büyük ölçekli işletmeler oluştururken, firmaların yüzde 75'i "Teknoloji Ödülleri'ne ilk kez katıldı.

"Bu, bugüne kadar ulaşılan en yüksek değerlendirmeye alınan başvuru sayısı"

İlk olarak 1997 yılında 30 başvuru ile hayata geçen Teknoloji Ödülleri’nde, bu dönem değerlendirmeye alınan 170 başvuru ile rekor sayıya ulaştıklarını belirten 12'inci TÖYK Başkanı C. Müjdat Altay, şunları söyledi:

"Teknoloji geliştirme alanında var olan yoğun rekabet ortamı, başvurulara da yansıdı. Teknoloji Ödülleri'ne verilen önem, bu alanda yatırım yapan firmaların aldıkları yolun aslında bir göstergesi. Bu, bugüne kadar ulaşılan en yüksek değerlendirmeye alınan başvuru sayısı. Başlangıçtan bugüne yapılan tüm başvuruların dörtte biri oranında olması, iş dünyamızın konuya ilgi ve inancının somut bir kanıtı.