Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu Start aldı. Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edecek olan takımlarımızdan Fenerbahçe, Osmanlıspor ve Medipol Başakşehir gruplara kalma yolunda ilk maçlarını geride bıraktılar. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sona erdi. Yani aslına bakılırsa, spor adına yazılacak pek çok şey var. Ancak, bende ne yazacak ruh, ne de istek var aslında…

Daha henüz 15 Temmuz’un şok ve sarsıntısı, o kabus gecenin izlerinin tazeliğini koruduğu, üzerine üstlük, durup dinlenmeyen terör belasında, neredeyse hemen her gün canlar yitirdiğimiz ortamda bu kez de Gaziantep faciasını yaşadık.

İnanın bıktım usandım tüm bunları dile getirmekten. Ancak neylersiniz ki, söylemeden de geçilmiyor işte…

Düğün gibi, mutluluk ve neşenin hakim olması gereken bir ortamı kana bulayarak, elliyi aşkın insanı yaşamdan koparan hainliğe, kahpeliğe, kalleşliğe ya da her neyse işte, nasıl sessiz kalabilirim ki…

İnsan öldürmenin, Allah’ın verdiği canı almanın, topluma terör aracılığıyla korku salmanın kısacası bu ruhsuzluğu lanetlemeden geçmenin imkanı var mı?

Buradan, ülkemin ve dünyanın dirlik ve düzenini bozan her kim varsa Allah’ın gazabına gelmesini, yerle yeksan olmasını diliyorum.

Bir başka dileğim de, bir daha böylesine vahşet ve acının olduğu olaylar yaşamamak tabi ki…

***

Belirttiğim gibi, bu ortamda ne spor ne de herhangi bir şey çok mümkün değil. Ancak spora dair bir iki cümle karalayayım izninizle…

Kısaca; Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’na ilişkin düşüncelerimi, inşallah haftaya, tatsızlıktan uzak bir havada sizinle paylaşmak istiyorum. Aynı zamanda UEFA’daki temsilcilerimizin, rövanş mücadelelerinin ardından da düşüncelerimi sizlerle paylaşmayı umuyor ve izninizle, başlayan ligimiz için de bir iki cümle söylemek istiyorum.

Umuyorum, önceki yıllarda izlediğimiz olumsuzluklar bu sezonda karşımıza çıkmaz ve futbolun seyir zevkinin öne çıktığı bir süreç yaşarız. Milletimizin 15 Temmuz gecesinde ortaya koyduğu örnek alınacak düzeydeki birlik ve beraberliği, tüm dünyaya sergilediği bu dönemde, futbolun yalnızca keyfinin öne çıktığı bir sezon geçiririz.

Hoşçakalın…